Új tőkefinanszírozási lehetőség a pécsi és baranyai vállalkozásoknak
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Új tőkefinanszírozási lehetőség a pécsi és baranyai vállalkozásoknak

Új tőkefinanszírozási lehetőség a pécsi és baranyai vállalkozásoknak

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új tőkefinanszírozási lehetőség a pécsi és baranyai vállalkozásoknak

Hárommilliárd forintos városi tőkealap jött létre Pécsett, melyről szeptember 30-án tartanak tájékoztató workshopot a Corso Hotelben

A pécsi önkormányzat kiemelt célja a helyi gazdaság fejlesztése és a helyi cégek segítése. A város vezetése folyamatos párbeszédet folytat a helyi vállalkozásokkal annak érdekében, hogy valós segítséget tudjon nekik nyújtani, legyen szó a járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdéséről vagy fejlesztési lehetőségekről.

Az önkormányzat március végén jelentette be, hogy az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., a Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt., Pécs önkormányzata, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. között létrejövő négyoldalú együttműködési megállapodás aláírásával, 3 milliárd forint jegyzett tőkével létrehozza a Pécsi Városi Tőkealapot. Az alapdokumentumok elfogadásáról június 4-én döntött a közgyűlés, így a nyáron hivatalosan is létrejött a pécsi cégek fejlődését szolgáló alap.

A Pécs Városi Tőkealap célja, hogy helyi és Baranya megyei vállalkozások ígéretes fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kapjanak tőkejuttatást, ezzel is segítve a helyi kkv-k egyre magasabb szintű fejlődési fázisának elérését. Mindenkinek fontos, hogy a vidék vállalkozásainak versenyképessége javulhasson, hosszú távon is képesek legyenek fejlődni.

A tőkealap mellett Pécsen egy háromtagú Befektetési Bizottság működik, amely egy az alap befektetési döntéseit előkészítő, azt megtárgyaló és ajánlásokat megfogalmazó konzultatív testület. A grémiumba az MFB Invest Zrt. delegálta tag mellé Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármestert és dr. Csizmadia Péter képviselőt, a Fidesz pécsi közgyűlési frakcióvezetőjét választották meg.

Az alap nyújtotta lehetőségekről 2021. szeptember 30-án, 13 órakor tartanak tájékoztatást a Corso Hotelben, ahol Dénes Gábor, az MFB Invest Zrt. vezérigazgató-helyettese, Benke Ákos, az alap kezelését végző Focus Ventures Tőkealapkezelő Zrt. vezérigazgatója, valamint az alappal kapcsolatos közreműködői, operatív feladatok ellátását végző Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. munkatársai mutatják be a projektet.

Tudjon meg többet a tőkebefektetésről, keresse fel a www.pecstokealap.hu weboldalt, és amennyiben további tájékoztatásra van szüksége, töltse ki a weboldalon található regisztrációs adatlapot, keresse a projektiroda munkatársait a honlapon megadott elérhetőségeken és jöjjön el a tájékoztató workshopra.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény honlapján lehetséges: www.pecstokealap.hu/esemenyek

Csatlakozzon a Pécs Városi Tőkealap Facebook oldalához és kapjon tájékoztatást elsőkézből.

Médiakapcsolat:

KINCSES-SCHMIDT GABRIELLA

Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

Cím: 7621 Pécs, Mária u. 9.

Mobil: +36 20 661 47 93

Fax: +36 72 514-810

Web: www.pecstokealap.hu