Változatok című kiállítás
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Kiállítás / Változatok című kiállítás

Változatok című kiállítás

A Kőbányai Képzőművészek- és Iparművészek Egyesülete bemutatkozik

Az 1999-ben alapított Kőbányai Képzőművészek- és Iparművészek Egyesületének (röviden KKIE), több mint harminc tagja van; érett művészek, de az Egyesület nyitott a fiatal tehetségek számára is!

A Kőbányai Képzőművészek- és Iparművészek Egyesület a tagok számára elsősorban kiállítási lehetőségeket biztosít. Ezentúl az Egyesület a nemrég a Kőbányai Önkormányzattól és a Körösi Csoma Kőbányai Kulturális Központ megkapott, az egyesületi tagok által felújított, „Alkotóházban” műhelyt és közösségi teret kínál az egyesületi munkában résztvevőknek.

Az Alkotóház létrehozásának ötlete Pécsett született 2018-ban, amikor a KKIE a Fényünnep alkalmából „Nyári fények” címmel kiállítást rendeztünk a Civil Közösségek Házában. Közvetlenül előtte hallottuk a hírt, hogy megüresednek a kőbányai Helytörténeti Múzeum helyiségei és az egyesületi tagok kiscsoportja Pécsen tervezte és fogalmazta meg a kérelmet. Az „Alkotóház” nemcsak művészeti munkára, művészetterápiára és családi kreatív programok rendezésére nyújt lehetőséget, hanem kapcsolatok ápolására is országos szinten is.

A Kőbányai Képzőművészek- és Iparművészek Egyesülete keretében dolgozó festők, szobrászok, ötvösök, fotósok, textilesek különböző és egyéni stíluseszményt követnek. Ez a nyitott és befogadó szemlélet vezeti az Egyesületet a jövőbeli bel-, és külföldi cserekapcsolatok kialakításában.

A mostani pécsi kiállítás címe: Változatok, amely 2022. április 6-tól május 4-ig tart nyitva a pécsi Civil Közösségek Házában.