Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY

Tájékoztatás a népszámlálási adatfelvétel során az internetes önkitöltés módjáról, határidejéről!

A 2022. évi népszámlálás október 1. és november 28. napja között kerül végrehajtásra Magyarországon. A kötelező adatszolgáltatást 2022. október 1. és október 16. napja között internetes önkitöltéssel teljesíthető. Megfelelő online adatszolgáltatás esetén számlálóbiztos személyesen nem fogja felkeresni a háztartást.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember utolsó hetében felkérőlevélben tájékoztatja a lakosságot az adatszolgáltatási lehetőségekről, továbbá ebben a küldeményben adja meg az internetes önkitöltéshez szükséges belépési kódot is. A felkérő leveleket a Magyar Posta kézbesíti, amely nevet nem, csak címet tartalmaz. Társasházi címek esetében a felkérőleveleken emelet és ajtó címzése nem kerül feltüntetésre. Az adatszolgáltatás a https://belepes.nepszamlalas2022.hu/ weboldalon teljesíthető.

Az érintett külön hozzájárulása alapján a népszámlálási kérdőívet elektronikus úton kitöltők a KSH nyereményjátékában is részt vehetnek, melyben naponta 5 db, egyenként 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány kerül kisorsolásra (további információk a https://nepszamlalas2022.hu/nyeremenyjatek weboldalon érhetők el).

Az adatszolgáltatás sikeres lebonyolításában segítő közreműködését köszönöm!

Dr. Lovász István s.k.

jegyző, helyi népszámlálási felelős