Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Új Pécsi Vásárcsarnok
Kezdőlap / Élmények / Bor, gasztronómia / Új Pécsi Vásárcsarnok

Új Pécsi Vásárcsarnok

Egy új pécsi vásárcsarnok megépítésének igénye már több, mint egy évtizeddel ezelőtt is felmerült, hiszen a meglévő vásárcsarnok sem belső szerkezetében, sem külső állapotában nem igazodott már a mai kor elvárásaihoz. Az új Vásárcsarnok funkciói:

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Az épület fő bejáratai az épület északi oldalán találhatók, de a létesítmény a Bajcsy-Zsilinszky utca felől, nyugatról is megközelíthető. Az árufeltöltés és a gazdasági bejáratok a déli és keleti oldalra tájoltak, így a különböző funkciók közlekedése szétválasztott. Új parkolóhelyek kerültek kialakításra az épület közvetlen környezetében az eddigiek mellett. A Vásárcsarnok dolgozói/üzemeltetői parkolója a gazdasági udvarban kapott helyet.

TECHNOLÓGIA

Az épületben korszerű erősáramú-, gépészeti és gyengeáramú rendszerek kerültek kialakításra. A termékek tárolása modern hűtőkamrában biztosított. A létesítmény tetején napelemek is elhelyezésre kerültek, továbbá a teljes épület hűtött és szellőztetett.

ÁRUSÍTÓ HELYEK

Az északi oldalon asztali elárusítóhelyek találhatók 3000 négyzetméteren, itt ételudvar, hús- és hentesáru üzletek, pékségek is helyet kaptak.

EGYÉB FUNKCIÓK

A vásárcsarnok épületében különálló, nagy alapterületű,  külső bejárattal is ellátott, étteremnek is alkalmas helyiség is található, ami a vásárcsarnok nyitvatartásától függetlenül is üzemeltethető, továbbá nagyméretű nyilvános vizesblokkal is rendelkezik az épület.