Igazi pécsi siker! A Mischler cukrászai arany minősítést és második helyezést értek el a Magyarország étele – Szamos Mátyás Tányérdesszert Verseny döntőjében. Íme néhány finom részlet és kép az alkotásról, amit egyébként pár nap múlva meg is kóstolhatunk.
Felcsúton került sor első ízben a rangos versenyre, melynek március 18-i döntőjében a pécsi Mischler műhely párosa, Böröcz Csaba és Böröcz Csabáné mestercukrászok arany minősítést és a 11 döntősből álló mezőnyben a megtisztelő második helyezést érték el „Szabadság most – Petőfi püspökkenyere ma” elnevezésű tányérdesszertjükkel.
A megmérettetés témája Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán a „Talpra Magyar!” elnevezést kapta. A desszerteknek a szigorú szakmai előírásokon és elvárásokon túl a tematikához is kapcsolódniuk kellett, mely komoly kutatómunkát és kreativitást igényelt a versenyzőktől.
A pécsiek Petőfi-kreációja az 1800-as évek közepének klasszikus, házias süteményéhez, az aszalt gyümölcsökkel dúsított, szaftos gyümölcskenyérhez nyúlik vissza, melyet különböző textúrákban és kombinációkban megjelenő meggy, citrom és lime íz tesz igazán üdítő, gazdag desszertté. Díszítésében megjelenik a meggyvörös színű „tinta” és a fehér(csokoládés) toll is, „mint a költő legerősebb fegyvere”.
A díjazott finomságot március 27-től lehet megkóstolni a pécsi Árkádban található Mischler Cukrászda és Bisztróban, valamint az Erkel utca 8. szám alatti egységükben.
Szöveg és kép forrása: PécsMa