Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Események / Zeneszüret Fesztivál

Zeneszüret Fesztivál

Filharmónia Magyarország 2024-ben is megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett. A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozni az emberekhez, falakat átlépve utcákon, tereken csendültek fel a dallamok. 2024. szeptember 4. és 8. között a hangversenyek mellett váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék színesítik Pécs programjait.

Két alkalommal látható Giacomo Puccini Tosca című előadása a világhírű José Cura főszereplésével.

2024. szeptember 4. 18 óra Kodály Központ
2024. szeptember 6. 18 óra Kodály Központ

jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/550980/puccini-tosca/55002867

A Magyar Állami Operaház kiváló produkcióját hozzuk el a Zeneszüretre: a közel két évszázados patinás múltra visszatekintő Magyar Állami Operaház Zenekara és a Magyar Állami Operaház Énekkara egyaránt garancia a minőségi klasszikus zenei élményre, melyre José Cura teszi fel a koronát Mario Cavaradossi szerepében.

Giacomo Puccini Tosca című operája nem véletlenül máig az egyik legnépszerűbb mű az operairodalomban, címszerepe a szoprán énekesek életpályájának fontos mérföldköve. A történelmi háttér részben valós, 1800-ban játszódik Rómában, a spanyol megszállás idején. Puccini kevés, de nagyon jól felismerhető vezérmotívumra építette fel a művet, melyek biztosan mély hatást gyakorolnak a hallgatóra. Szerelem, szenvedély, művészet, Róma, féltékenység, diktatúra, szabadságharc, ármány, hősiesség, gyilkosság, öngyilkosság – mindez egyetlen műben.

2024. szeptember 7. 19 óra Kodály Központ
jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/552012/concerto-budapest/55002884

Egy csodálatos szombat esti program érkezik a Zeneszüret Fesztivál keretein belül Pécsre. Akik szeretik Pjotr Iljics Csajkovszkij munkásságát, azoknak már most tanácsos intézni a jegyüket, hiszen a műsor gerincét az orosz zeneszerző művei alkotják majd. Mindezt a Concerto Budapest prezentálja majd, Magyarország egyik vezető nagyzenekara. A Concerto Budapest a magyarországi fellépéseken és sikereken túl – a rendszeres külföldi fellépéseknek köszönhetően – ismert és elismert szereplője a nemzetközi komolyzenei életnek. Az elmúlt években a zenekar sikeres koncertturnékon vett részt Németország és az Egyesült Államok nagyvárosaiban, Franciaországban, Spanyolországban és Kínában. 

Balázs János Kossuth-díjas magyar zongoraművészt a nagyközönség a Virtuózok című tehetségkutató műsorból ismerheti, mint zsűritagot. A művész a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője — ezen az estén ő is itt lesz majd, hogy még különlegesebb zenei élményben részesülhessenek a Zeneszüret Fesztivál résztvevői. 

Az i-re a pontot a koncertmesterként és kamarazenészként is világszerte elismert művész, Keller András teszi fel: a műsor az ő dirigálásával válik majd teljessé.