Skip to main content
Kezdőlap / Programok / Földtől az asztalig, döntések és erőforrások workshop

Földtől az asztalig, döntések és erőforrások workshop

Valóban fenntartható életet élünk? Minden szempontból?
Miként formálják mindennapi fogyasztói döntéseink a helyi és globális értékláncok működését, és milyen következményekkel jár mindez a környezeti fenntarthatóság szempontjából?

E kérdéskör feldolgozására invitáljuk Önöket a Bay Zoltán Kutatóközpont, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, és a Nevelők Háza Egyesület közös szervezésében megvalósuló eseményre.

A program első részében egy átfogó előadás és beszélgetés keretében a résztvevők betekintést nyerhetnek a mindennapi fogyasztói döntések helyi és globális értékláncokra gyakorolt hatásairól, valamint arról, miként járulhatnak hozzá tudatos választásaikkal a környezeti fenntarthatóság előmozdításához.

Az előadást követően egy interaktív workshopra kerül sor, ahol a résztvevők csoportmunkában elemzik különböző élelmiszertermékek fenntarthatósági szempontjait. A vizsgálat eredményeit biomassza anyagok felhasználásával, mandalák formájában jelenítik meg, amely lehetőséget teremt az eltérő értékelések összehasonlítására és a közös gondolkodásra.

Az eseményt követően délután fakultatív program keretében lehetőség nyílik a Veolia Zöld Zóna Látogatóközpont megtekintésére.

REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/sFjonHrqBvCCUsQd9

HELYSZÍN: CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZA, PÉCS, SZENT ISTVÁN TÉR 17, 7624

IDŐPONT: 2025. MÁRCIUS 11. (KEDD), 9:00–12:00
Veolia Zöld Zóna Látogatóközpont: 14.00-16.00

További információ:

Szalóki Réka +36202646200