Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Közlekedésbiztonsági intézkedés

Közlekedésbiztonsági intézkedés

A fenntartható városi közlekedés, valamint az élhető városi környezet megteremtése érdekében Pécs városvezetése újabb kerékpáros létesítmény megépítésével gazdagítja Pécs városát, amellyel megvalósul a jelenlegi kerékpárutak hálózati összekötése, valamint infrastrukturális lehetőséget biztosít a kerékpáros közlekedés minél szélesebb körű használatára. A kivitelezési munkálatok már a nyáron elkezdődtek a TOP-6.4.1-16-PC1-2022-00004 Megyeri út fejlesztése II. ütem tárgyú projektekhez kapcsolódóan.

A beruházás során Pécs kerékpárúthálózata az Expo Center és a Megyeri tér közötti szakaszon, valamint a Verseny utcában új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül. A beruházás a Megyeri úton lehetőséget biztosít az úttest és a járdák megújítására is, valamint ezen területek vízelvezetési problémáit is kezeli.

A projekt részeként közlekedésbiztonsági intézkedésként egy, a város talán legveszélyesebb csomópontjának problematikája is megoldódik. A Megyeri út – Mártírok útja csomópontban, ahol eddig nem volt igazán hatékony a közlekedési szabályozás, a vasúti sorompóval összehangolva új forgalomirányító jelzőlámpát üzemelnek be. Az infrastrukturális fejlesztés azonban nemcsak a közlekedésbiztonságot szolgálja, hanem magában foglal közműépítési munkálatokat is, amelyek révén a város hálózati infrastruktúrája modernizálódik és javul.

Image 9

A fejlesztés azonban csak ideiglenes forgalmi rend változással tud megvalósulni. A munkálatok szeptember 25-én indulnak, és a következő forgalomkorlátozásokkal járnak előre láthatóan mintegy 1 hónapig tartó időszakban:

  • A csomópont déli ágán teljes útzár lesz érvényben, a Megyeri út Verseny utca és Mártírok útja közötti szakasza a Verseny utca irányából zsákutcává válik.
  • A csomópont északi ágán a Megyeri út csak egyik irányba (északra) lesz használható, ennek megfelelően a Megyeri út ezen szakasza az Est utca felől szintén zsákutcává válik.
  • A Mártírok útján a keletről érkezők részére a balra kanyarodás tilos lesz, a Mártírok útján csak a Veress Endre utca irányába és a Megyeri úton északi irányba tudnak közlekedni.
  • A Veress Endre utcán nyugatról érkezők a Megyeri útra balra és a Mártírok útjára egyenesen tudnak haladni.
  • A térképen jelölt gyalogos átkelőhelyet meg kell szüntetni.

A munkálatok és ezáltal az ideiglenes forgalmi rend változás is előreláthatólag 1 hónapot vesz igénybe. A városvezetés bízik benne, hogy a csomópont fejlesztésével a város lakói és a közlekedők számára biztonságosabb és hatékonyabb közlekedési lehetőséget tud biztosítani és pozitív hatással lesz a város lakóinak életminőségére és mindennapjaira is.

Az aktuális forgalmi rend változásokkal folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. Javasoljuk, hogy használják ezeket az eszközöket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakosság türelmét és együttműködését, hiszen a Megyeri út fejlesztése hosszú távon előnyöket hoz a pécsiek számára, a város infrastruktúráját és a közlekedésbiztonságot is növeli.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata