Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Események / Park átadó és szomszédünnep a Nagy Jenő utcában

Park átadó és szomszédünnep a Nagy Jenő utcában

Fedezze fel Pécs városának legújabb büszkeségét, a Szigeti városrész megújult közösségi terét egy színes parkátadó rendezvény keretében!
A fejlesztés célja, hogy a térség kedvelt szabadidős helyszínné váljon, ahol a Pécsiek és az egyetemisták egyaránt élvezhetik a környezettudatos és fenntartható kikapcsolódás lehetőségeit.
Programok:

– 10:00 Parkátadó megnyitó beszéd: Zag Gábor alpolgármester és Auth István helyi képviselő összefoglalják a fejlesztést és köszöntik a résztvevőket.
– 10:15 Gyökereink a Jövőben: A Nagy Jenő utcai óvodások jelképesen örökbefogadják a parkban megtalálható cédrusfát, emléktáblával együtt.
– 10:30 Lívi Zeneműhelye: Interaktív zenés program minden korosztálynak, a zene szeretetének és alapvető készségeinek fejlesztésére.
– 10:30 Mozgás a Zöldben: Frizbi, kiskapus foci és tollas játékok szabad használata, a mozgás örömének jegyében.
– 11:00 Olvasósarok: Könyvek és magazinok kölcsönzése a Várkonyi Nándor könyvtárból, ReTextil pihenőkön a friss levegőn.
– 11:00 Pedál parádé: Bicibusz hangulat és spéci kerékpárok kipróbálása, helyi kerékpárút-hálózat és szolgáltatások ismertetése a Bringázz Pécs standnál. Pécsi Rendőrkapitányság Bike Safe programjának bemutatója és kerékpár gravírozás.
– 12:00 Szomszédünnep: Piknik a parkban, helyi termelők és vállalkozások kínálataival.
– 14:00 Lívi Zeneműhelye: Dinamikus és interaktív zenei foglalkozás, kifejezetten gyerekeknek és családoknak

A parkátadás napja igazi közösségi ünnep, ahol mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást, miközben hozzájárulunk a környezettudatos gondolkodáshoz és a közösségi összetartozás érzésének erősítéséhez.
Látogasson el a Szigeti városrész új parkjának ünnepélyes átadójára, és legyen részese egy valóban emlékezetes napnak, amely a zöld jövő iránti elkötelezettségünket ünnepli.

𝑨 𝒑𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎 𝒗𝒂́𝒍𝒕𝒐𝒛𝒂́𝒔𝒂́𝒏𝒂𝒌 𝒋𝒐𝒈𝒂́𝒕 𝒇𝒆𝒏𝒏𝒕𝒂𝒓𝒕𝒋𝒖𝒌!

𝐴 𝑇𝑂𝑃-6.3.2-16-𝑃𝐶1-2017-00001 𝑎𝑧𝑜𝑛𝑜𝑠𝑖́𝑡𝑜́ 𝑠𝑧𝑎́𝑚𝑢́, 𝑍𝑜̈𝑙𝑑 𝑘𝑎𝑝𝑢 𝑡𝑎́𝑟𝑔𝑦𝑢́ 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 𝑀𝑎𝑔𝑦𝑎𝑟𝑜𝑟𝑠𝑧𝑎́𝑔 𝐾𝑜𝑟𝑚𝑎́𝑛𝑦𝑎 𝑚𝑒𝑔𝑏𝑖́𝑧𝑎́𝑠𝑎́𝑏𝑜́𝑙 𝑎𝑧 𝐸𝑢𝑟𝑜́𝑝𝑎𝑖 𝑈𝑛𝑖𝑜́ 𝑡𝑎́𝑚𝑜𝑔𝑎𝑡𝑎́𝑠𝑎́𝑣𝑎𝑙 𝑣𝑎𝑙𝑜́𝑠𝑢𝑙𝑡 𝑚𝑒𝑔.

Szervező: Fenntartható Pécs