Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Tűzijáték vagy tűzifa?

Tűzijáték vagy tűzifa?

A pécsiek dönthetnek arról, hogy szilveszterkor tűzijáték búcsúztassa az évet a városban, vagy az égi parádéra fordított összegből a legelesettebbeket segítse az önkormányzat tűzifa-vásárlással. A szavazás már él, és december 9-e éjfélig tart a pecs.hu oldalon.

Van, aki úgy véli, hogy egy háborúval, gazdasági problémákkal, inflációval és megannyi nehézséggel terhelt időszakban éppen hogy szükség van városi tűzijátékra, arra, hogy kikapcsolódjanak az emberek.

Mások viszont úgy gondolják, hogy ilyen nehéz gazdasági és szociális helyzetben pazarlás volna nagyszabású városi tűzijátékot tartani. Az erre a célra fordított összegből ugyanis sokkal etikusabb lenne olyan pécsi családoknak tűzifát vásárolni, akiknek most minden segítségre szükségük van.

Döntsünk közösen! A szilveszteri tűzijáték megrendezéséről internetes szavazást indítunk. Így mi, pécsiek a lehető legszélesebb párbeszéd útján, együtt dönthetünk a szilveszteri tűzijáték megrendezéséről.

Az online szavazást a pecs.hu oldalon bonyolítjuk le. Voksolni már mostantól lehet december 9-e éjfélig az alábbi linken:

Arra bíztatok mindenkit, hogy mondja el véleményét, és szavazatával járuljon hozzá ahhoz, hogy közösségünk a legjobb döntést hozza meg ebben a kérdésben.

Péterffy Attila

Pécs polgármestere