Semmi csoda: ebéd és vacsora
Hogy miért épp Kossuth? Két oka is van annak.
1. Pécs főutcája, aminek 35-ös száma alatt vendéglőnk is található, története során 21 néven futott. Vagyis inkább sétált, hiszen szerencsére sétálóutca ma is. Az utca 1930 és 1991 között részben (a külső részén), majd egészében a Kossuth nevet viselte, ez az időszak pedig nagyon meghatározó a város mai étkezési kultúrájának szempontjából. Nem a korszak katonai parancsai, vagy propaganda újságainak szlogenjei, hanem a családok vasárnapi asztalán található tányérok tartalma miatt. Ez az időszak volt az, amikor még jelen volt a Kárpát-medence és a Monarchia hagyományos étkezési kultúrája, ételei és szokásai, ugyanakkor már éreztette a hatását a modernitás, annak minden előnyével és hátrányával.
2. Ha Kossuth Lajost levesszük a történelemkönyvek álmos lapjairól, egy iszonyú érdekes és összetett embert találunk: egy gyökereire és kultúrájára büszke, ugyanakkor végtelen szabadságvággyal megáldott, örökké a minőséget, a fejlődést, haladást kereső fanatikusra. Valami ilyesmi a célunk nekünk is: a közös kulturális alapcsomagunkban meglévő kedvenc ételeinket (káeurópai komfort food) fogjuk elkészíteni a lehető legjobban. Nincs újragondolás, nincs feszengés és hókuszpókusz, van viszont fanatikus eltökéltség a jóra és valami bizarr vágy arra, hogy néhány lesajnált ételt visszategyünk a felső polcra azáltal, hogy egyszerűen elkészítjük baromi jól.
Kossuth Kisvendéglő – semmi csoda: ebéd és vacsora