Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Letették az esküt paralimpikonjaink

Letették az esküt paralimpikonjaink

Letették az esküt a párizsi paralimpián versenyző magyar csapat tagjai. Pécsről öten – Konkoly Zsófia és Iván Bence paraúszók, valamint Mocsári Bence paratriatlonista a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskolából, a PTE-PEAC Lendület boccia versenyzője Szabó Alexandra és a Pécsi Vörös Meteor Sportkör paraúszója, Hotz Csenge – vesznek részt az ötkarikás játékokon, amit augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek Párizsban.

Magyarországot 13 sportágban összesen 39 versenyző képviseli majd a francia fővárosban, ezzel mind sportolói létszámban, mind a sportágak számában sikerült meghaladni a tokiói létszámot. Heten úszásban, 6-6 sportoló kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, öten atlétikában, négyen asztaliteniszben, hárman sportlövészetben, ketten bocsában, egy-egy sportoló pedig erőemelésben, íjászatban, cselgáncsban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban versenyez Párizsban a paralimpián. Ők tettek esküt augusztus 13-án, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepség keretében.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola paralimpiai bajnok úszója, Konkoly Zsófia ezúttal is komoly esélyekkel vághat majd neki az ötkarikás játékoknak. Iván Bence esélyes a döntőbe jutásra, de Mocsári Bence paratriatlonos is remek formában van, aki Tóth Szilárd pécsi szakosztályvezetővel edzőtáborozik, így nem tudott részt venni a keddi eskütételen.

Iván Bence és Konkoly Zsófia paraúszók

Szintén ott lesz Párizsban Szabó Alexandra boccia, aki a PTE-PEAC színeiben bocciázik, és aki a sportágban 16 évnyi szünetet megtörve vívta ki a szereplés jogát a nyári játékokra, valamint a Pécsi Vörös Meteor Sportkör paraúszója, Hotz Csenge is.

Hotz Csenge, Konkoly Zsófia, Szabó Alexandra és Iván Bence

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskolát – a versenyzőkön kívül – Máté János vezérigazgató, Szabó-Csíkos Judit, a Sportiskola irodavezetője és Jancsik Árpád, Konkoly Zsófia és Iván Bence edzője képviselte.

Máté János vezérigazgató, Szabó-Csíkos Judit, a Sportiskola irodavezetője, Konkoly Zsófia és Iván Bence paraúszók, valamint Jancsik Árpád edző

Az ünnepségen a pécsi paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, Kovács Ervin, kiemelkedő sporttevékenységéért Halassy Olivér-díjat vehetett át.

Kovács Ervin paraúszó