Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
DDR Könyvtár és Tudásközpont
Kezdőlap / Értékeink, kultúra / Könyvtár / DDR Könyvtár és Tudásközpont

DDR Könyvtár és Tudásközpont

A Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont önálló intézményi keretek között működik könyvtári szolgáltatásintegráció megvalósításával. Ennek megfelelően a könyvtárak együtt működtetik olvasószolgálati osztályaikat, és közös könyvtári adatbázist használnak az olvasók és a kölcsönzések nyilvántartására. Az integrált gyűjtemény kb. egymillió egységet számláló dokumentum állománnyal, valamint számítógépes adatbázisokkal várja az érdeklődőket.

A Tudásközpont modern és tágas olvasótereiben közel kétszázan tudnak egyszerre tanulni. A könyvtárban összesen 630 ülőhely és 380 számítógép található, ezeken kívül Wifi-n is lehet internetezni, adatbázisokat használni. Valamennyi szinten van lehetőség fénymásolásra, szkennelésre és nyomtatásra. A Tudásközpontban automata kölcsönző és könyvvisszavevő gépek működnek.

Az épületben kávézó és étterem működik, emellett itt található a Dialóg Campus Könyvesbolt és a Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda is. A könyvtár virtuális szolgáltatásai a nap 24 órájában elérhetők. Az online katalógusban bárki otthonról is böngészhet. A Csorba Győző Könyvtár Házhoz megy a könyvtár! szolgáltatása azok számára nyújt segítséget, akik betegségük miatt ideiglenesen vagy akár hosszabb ideig személyesen nem tudnak eljutni a könyvtárba.

Beiratkozás:

A beiratkozást követően az olvasó nemcsak a Tudásközpont, hanem – külön regisztrációt követően – a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont teljes hálózatának szolgáltatásait is igénybe veheti.