Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / 130 év mögöttünk, 130 fa előttünk

130 év mögöttünk, 130 fa előttünk

Jubileumi kiserdő telepítésével tette emlékezetessé a pécsi víziközmű-szolgáltatás elindulásának 130. évfordulóját a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. A társaság munkatársai és igazgatósági tagjai, valamint Pécs város polgármestere részvételével zajlott ültetésen 130 facsemete került a földbe december 8-án.

A magas és virágos kőrisekből, ezüsthársokból, atlasz cédrusokból és erdei fenyőkből álló, kiserdő léptékű facsoportot Uránvárosban, a Péchy Blanka téren ültette el a több mint 40 résztvevő. Ennek eredményeként hamarosan a Tüzér utcai felüljáró és a Veress Endre utcai rendelőintézet között húzódó parkos terület, a Pécsi Kulturális Központ és a Műjégpálya környéke is megszépül, zöldbe borul.

A facsoport létrejöttét kísérő gondolat szerint a TETTYE FORRÁSHÁZ a várost átszövő, láthatatlan vezetékhálózat és a közműrendszer nélkülözhetetlen létesítményei mellett a földbe helyezett fákkal is maradandó, a remények szerint újabb 130 évre szóló nyomot hagyhat a városon. Hiszen, ahogy a mondás is tartja: „Aki fát ültet, bízik a jövőben!”

2022. december 9.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.