Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / 2022-ben is PTE Pont Ott Parti Pécsett

2022-ben is PTE Pont Ott Parti Pécsett

Magyarország első és legzöldebb egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idén is csatlakozik az országos rendezvényhez, a Pont Ott Partihoz. Július 21-én, csütörtökön 17 órától egy fergeteges egész estés programmal várják az érdeklődőket Pécs főterén, a Széchenyi téren. Amellett, hogy a felvételizők megtapasztalhatják a „PTE-család” életérzést, együtt ünnepelhetik a 20 órakor kihirdetésre kerülő 2022-es felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

A várakozással és izgalommal teli estén az egyetem betekintést nyújt abba, milyen pécsi hallgatónak lenni. 10 kar és más egyetemi szervezetek standdal, játékokkal és tartalmas beszélgetésekkel készülnek, de PTE-s partnercégekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Zenés programokból sem lesz hiány, hisz a jó hangulatról DJ Nash K gondoskodik, ám a hallgatók egyik kedvenc zenekara, a PTE Brass Band is megtáncoltatja az érdeklődőket. 18 óra után pedig az este meglepetés fellépőjének, a Follow the Flow zenekar oszlopos tagjának, Szakács Gergőnek a koncertjét hallgathatják meg a fiatalok.

Az est legjobban várt részeként 19:45-kor Prof. Dr. Bódis József, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke, Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Győrffy Zoltán a PTE Kapcsolati Igazgatóságának igazgatója és Koczka Viktor, a PTE Hallgatói Önkormányzat elnöke köszönti röviden a fiatalokat, majd az óriáskivetítőn 20:00 órakor megjelennek az idei felvételi ponthatárok.

A rendezvény a Széchenyi téren 22 órakor ugyan véget ér, de az EHÖK által szervezett afterparti során a felvételizők tovább ünnepelhetik a ponthatárok kiderülését.

A program részleteiről a Facebook eseménynél (PTE Pont Ott Parti 2022) lehet tájékozódni: https://fb.me/e/1O04AtsNE

Mindenkit szeretettel vár a PTE július 21-én a Pont Ott Partin!

Fotó: Univ Pécs

2022.07.12.