Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / 68. SPORTSZAKOS HALLGATÓK SPORTTALÁLKOZÓJA a PTE szervezésében

68. SPORTSZAKOS HALLGATÓK SPORTTALÁLKOZÓJA a PTE szervezésében

1952 óta három év kivételével minden évben megrendezik a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját, amelynek elődjét „Spartakiád” néven a Pécsi Pedagógiai Főiskola Testnevelési Tanszéke indította útjára. A találkozón hét, sportszakos hallgatók képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény közel 400 versenyzője, hat sportágban méri össze tudását. A minden évben más városban, immáron 68. alkalommal megrendezésre kerülő kétnapos versenynek 2022-ben a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézete ad otthont október 6-7. között. A rendezvénynek utoljára 2014-ben voltunk házigazdái.

A sporteseménynek jelentős sportértéke van, emellett hozzájárul a megrendezendő sportágak népszerűsítéséhez és intézményünk szakmai tekintélyének növeléséhez. A rendezvény fő célja, hogy a sportágak népszerűsítése mellett szakmai és sportbaráti kapcsolatok létesüljenek.

A versenyre nevező nyolc egyetem sportolói atlétikában, úszásban, női kézilabdában, férfi kosárlabdában, mix röplabdázásban és kispályás labdarúgásban mérik össze erejüket. A versenyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Budapest), ELTE Savaria Egyetemi Központ (Szombathely), Nyíregyházi Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger), Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem (Győr), Debreceni Egyetem és a házigazda Pécsi Tudományegyetem sportszakos hallgatói vesznek részt. A közel 350 hallgató, 40 oktató, edző és a házigazdák 30 fős szervezői csapata nagyszabású eseménnyel gazdagítja városunk sportéletét, amelyen egyetemünket mintegy 60 hallgató képviseli. 

A Sporttudományi és Testnevelési Intézet azon dolgozik, hogy ez a két nap több legyen, mint sportesemény – a résztvevők az elért eredmények mellett élményekkel gazdagon térjenek haza.

A rendezvény időpontja: 2022. október 6-7.

Helyszíne:                                          Pécs, Pécsi Tudományegyetem – több helyszínen

Kapcsolat:                                         Vadász Kitty (; +36300746347)

Váczi Márk (; +36202976362)

Image 2