Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / A Komlói, Mohácsi és Szigetvári kórházak 2023. július 1-től a PTE Klinikai Központ részeként működnek tovább

A Komlói, Mohácsi és Szigetvári kórházak 2023. július 1-től a PTE Klinikai Központ részeként működnek tovább

Az Országgyűlés 2023. május 3-án elfogadta az „Egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényt, melynek értelmében 2023. július 1-től a Komlói Egészségcentrum, a Mohácsi Kórház és a Szigetvári Kórház (a továbbiakban együtt: kórházak) a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ részeként működnek tovább.

A törvény elfogadásával újabb fejezetéhez érkezett az egészségügyi ellátórendszer átalakítása: az irányító vármegyei intézményi feladatokat ellátó PTE Klinikai Központ végzi a járó és fekvőbeteg ellátás szakmai irányítását Baranya vármegyében úgy, hogy a felsorolt egészségügyi intézmények a jövőben a PTE Klinikai Központ szervezetébe integrálódnak. A kórházak költségvetési jogállása ezen időponttól megszűnik, az intézmények ingatlan és ingó vagyona a PTE tulajdonába kerül, mely a fenntartói jogokat is gyakorolja.

A PTE szervezeti egységei együttesen és összehangoltan készülnek az átállásra annak érdekében, hogy a kórházak vezetőivel és munkatársaikkal együtt gördülékenyen valósíthassák meg az integrációt.

Fontos hangsúlyozni: a PTE átveszi a kórházak minden dolgozóját, s a lakosság biztonságos, és szakmailag megfelelő egészségügyi ellátását biztosítani fogja.

A betegek az eddig megszokott helyszíneken és időpontokban vehetik majd igénybe az ellátásokat 2023. július 1. után is, valamint a kórházak elérhetősége is változatlan marad.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. gazdasági társaságként működik tovább, a jelenleg az állam tulajdonában álló üzletrésze a PTE tulajdonába kerül.