Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Az országos serdülő fiú vízilabda bajnokság nyolcas döntőjében bronzérmet szerzett a pécsi csapat

Az országos serdülő fiú vízilabda bajnokság nyolcas döntőjében bronzérmet szerzett a pécsi csapat

Ferencvárosi győzelemmel ért véget az Országos serdülő fiú vízilabda bajnokság nyolcas döntője. A bronzérmet, a házigazda pécsiek szerezték meg.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola nyerte el a vízilabda serdülő fiú nyolcas döntő rendezési jogát. A pécsiek a harmadik helyen jutottak a final 8-be. Három nap alatt összesen 12 mérkőzést játszottak a csapatok. A nyitónap végén kiderült, hogy a BVSC, az FTC, a KSI SE és a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola lesz ott a legjobb négy között, míg a Szolnok, az OSC Újbuda, az UVSE és a Vasas SC az 5-8-dik helyek valamelyikén végez.

A második napon a Szolnok szoros meccsen győzte le egy góllal az OSC-t, az UVSE nem adott esélyt a Vasas SC-nek, a BVSC nyert a KSI SE ellen, az FTC pedig kiélezett küzdelemben, 9-8-ra győzte le a házigazda pécsieket. Ezzel kialakult az utolsó nap párosítása.

A hetedik helyért vívott küzdelmet 11-7-re az OSC nyerte a Vasas SC ellen, míg az ötödik helyet az UVSE szerezte meg, 10-8-ra legyőzve a Szolnok gárdáját. A bronzmeccsen a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola a KSI SE ellen játszott és 10-7-es győzelmével megszerezte a harmadik helyet. A döntőben az FTC négy góllal bizonyult jobbnak a BVSC-nél, így az ifik után a serdülők bajnokságát is a FRADI nyerte meg.

Eredmények:

  1. FTC-Telekom
  2. BVSC-Zugló
  3. PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola
  4. KSI SE
  5. UVSE
  6. Szolnoki Dózsa
  7. Genesys OSC Újbuda
  8. Vasas SC

Szöveg és a képek forrása PSN Zrt.