Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Bálicsi út: péntektől az eredeti útvonalon mehetnek a reggeli buszok

Bálicsi út: péntektől az eredeti útvonalon mehetnek a reggeli buszok

A Bálicsi úton teljes útzár mellett zajló közműrekonstrukció miatt sok diák csak késve ért az iskolába. Péntektől a reggeli buszok behajthatnak a lezárt területre, így a tanulóknak nem kell késéssel számolni. Az autósoknak viszont továbbra is tilos marad a behajtás.

A Bálicsi úton a héten kezdte meg az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. a gázvezeték rekonstrukcióját, a munkálatok miatt a szakaszon teljes útzár van érvényben. Ennek megfelelően a gépjárművek, így bizonyos buszjáratok is kerülőútvonalon közlekednek, ami miatt a menetidő meghosszabbodásával kell számolni.

– Sokan jelezték a Donátusból, hogy a gyermekek a meghosszabbodott menetidő miatt nem érnek időben az iskolába, ezért a beruházóval és a rekonstrukciót kivitelező céggel egyeztetve kerestünk megoldást a kialakult helyzetre. Ez alapján egyes buszjáratok április 22-től, péntektől kizárólag munkanapokon az eredeti útvonalon közlekedhetnek. Így tudjuk biztosítani, hogy a diákok az oktatás kezdetére odaérjenek az iskolába – mondta el Siposné Bikali Éva, a terület egyéni önkormányzati képviselője.

Az átmeneti intézkedés alapján a Főpályaudvarról 6:15-kor, 6:35-kor, 6:55-kor és 7:20-kor induló, valamint a Donátusból 6:33-kor, 6:53-kor, 7:13-kor és 7:38-kor induló 37-es jelzésű járatok haladhatnak át a lezárt útszakaszon.

A Bálicsi út rekonstrukcióval érintett szakaszán a fenti járatokon kívül továbbra is tilos az áthajtás.

Amennyiben a munkálatok olyan szakaszba érnek, hogy az előírt szélességű hely már nem áll rendelkezésre a buszok közlekedésére, úgy az említett járatok szintén a meghirdetett terelőútvonalon fognak közlekedni. Erről az utasokat a Tüke Busz Zrt. időben tájékoztatni fogja.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata