Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Gazdaság / Belvárosi üzlethelyiség mentorálással? Igen, ismét lehet pályázni!

Belvárosi üzlethelyiség mentorálással? Igen, ismét lehet pályázni!

A tavalyi nagy sikerű K20 Kirakat, vállalkozásösztönző pályázat idén is folytatódik. A pécsi önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVh) most még szélesebb pályázói kör számára nyitotta ki a programot, amelyben a nyertes vállalkozás egy Király utcai üzlethelyiségben 4 hónapig rendkívül kedvező bérleti díjjal próbálhatja ki magát, ráadásul neves pécsi mentorok, köztük egyetemi oktatók és sikeres vállalkozók segítik őt ezen időszakban a program részeként.

A győztes vállalkozás tehát kihasználhatja a belváros nyújtotta frekventált lokációt és megalapozhatja jövőbeli stratégiáját is a szakmai mentorok segítségével, ami hatalmas értéket képvisel egy fejlődni kívánó üzlet számára.

A pályázat megálmodói és szakmai partnerei segíteni fogják a vállalkozást abban, hogy a lehető legjobban ki tudjon teljesedni, tehát a nyertes fejlődése garantált! Ezen felül, ha a program nyertese úgy dönt a tesztüzem után, hogy boltot szeretne nyitni egy másik pécsi bérleményben, a tényleges bérleti díjból egy évig lépcsőzetes kedvezményt kap, amennyiben a PVh üzletei közül választ.

A program célja, hogy a pécsi önkormányzat és a PVh összefogva ösztönözze a pécsi mikro-, kis- és középvállalkozások üzletnyitását. A projekt további célja, hogy az újabb és újabb vállalkozások megjelenésével színesítse a Király utca kínálatát. Ez a koncepció már számos európai városban bevált, működő módszer arra, hogy kirakatba kerülhessenek olyan ötletek, amik egyébként nem, vagy csak nehezen tudnának.

A „K20 Kirakat” például tökéletes lehetőséget kínál kézműveseknek, fotósoknak, művészeknek, ruha- és divattervezőknek, webshop-üzemeltetőknek, fiatal vállalkozóknak, őstermelőknek, kistermelőknek, művészeti társulásoknak, egyesületeknek, tulajdonképpen mindenkinek, aki megfelel a pályázati kiírásnak.

Ki pályázhat?

Az üzlethelyiségre bárki pályázhat, aki:

  • rendelkezik kis és középvállalkozói formával (egyéni vállalkozó, Kft., Bt., őstermelő, kistermelő), lehet közösség is (egyesület) és rendelkezik 1 hónapnál régebbi alapító okirattal;
  • Pécsre bejelentett székhellyel vagy telephellyel rendelkezik;
  • nincs köztartozása;
  • nincs helyi adótartozása;
  • vállalja a 4 hónapig tartó nyitvatartást;
  • vállalja, hogy legalább két eseményt szervez a 4 hónap alatt (melyből az első a megnyitó esemény);
  • kitölti a k20kirakatpecs.hu oldalon található online jelentkezési lapot;
  • vállalja, hogy a közműveket saját nevére veszi a szerződés időtartama alatt;
  • vállalja, hogy a 4 hónap letelte után az üzlethelyiséget az eredeti állapotban adja át.

Újdonság, hogy immár vendéglátással foglalkozó, élelmiszerboltot üzemeltető, vagy Pécsen már működő bolttal rendelkező vállalkozások is jelentkezhetnek. Emellett immár csoportosan, több vállalkozás összefogásával is benyújtható a pályázat.

A pályázás helye és menete

Pályázni a k20kirakatpecs.hu weboldalon lehet az ott található adatlap kitöltésével és a mellékletek feltöltésével.

A PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE: MÁRCIUS 20., ÉJFÉL.

A program 4 havonta újra pályázható a visszavonásig. A mostani pályázási ciklusban nyertes pályázót a kiírók március 25-ig értesítik, az új üzlet április első hetében nyithat meg.

A pályázat részletei a „K20 Kirakat” weboldalán, illetve a Facebook-oldalon érhetők el.