Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Bicsák Bence 16. lett Párizsban!

Bicsák Bence 16. lett Párizsban!

Bicsák Bence, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola triatlonosa 1:45:14-gyel a 16. helyen zárta a férfi egyéni elit futamot. A másik magyar versenyző, Lehmann Csongor, 15 másodperces büntetése ellenére is 1.44:27-tel lett 11-dik. 

A Szajna vízminősége miatt keddről szerdára halasztott triatlon elit futamon Lehmann Csongor  a 1,5 kilométeres úszás után a 31. helyen jött ki a vízből, majd kerékpáron sokáig a második bolyban versenyzett, végül azonban ledolgozták a hátrányt és felértek az első bolyra, így egy jó depózás után a második helyen indult el a futásra. A magyar versenyző az úszás során sárga lapot kapott pályatévesztés miatt, emiatt ki kellett állnia 15 másodpercre, amit a futás során tett meg, de tartotta a helyét és 1:44:27-es idővel megszerezte a 11. helyet.

Bicsák Bence a 22. helyen fejezte be a másfél kilométeres úszást, majd Csongorhoz hasonlóan, szintén a második bolyban kezdte meg a kerékpárt, akik a hátrányt ledolgozva utolérték az első csoportot. A 10 kilométeres futáson több helyet javítva, 1:45:14-es idővel 16. helyezést ért el.

Nagy hajrával győzött a három éve ezüstérmes brit Alex Yee, másodikként ért célba a Tokióban bronzérmes új-zélandi Hayden Wilde, a harmadik helyen pedig a francia Léo Bergére végzett.