Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Támogatás a parasport népszerűsítése érdekében

Támogatás a parasport népszerűsítése érdekében

A PTE-PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapatának munkáját és eredményeit már a kezdetek óta követi és tanácsaival segíti Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok úszó. Szerepet vállal a játékosok toborzásában, a bizonytalankodók motiválásában. Baráti kapcsolatot ápol a pécsi csapattal. 2023-ban ez a kapcsolat egy újabb szintet lépett, ami anyagi támogatásban valósult meg.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány – melynek Vereczkei Zsolt az egyik alapítója – célja, hogy a parasportot népszerűsítse a mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok körében az alapító példáján keresztül, bemutatva, hogy a sport óriási lehetőségeket rejt magában.

Az alapítvány megalapítása óta már több parasportolónak segített, motiválta és támogatta a fogyatékkal élő fiatalokat a sportra, mozgásra. Ma már számos helyen és formában van a mozgássérülteknek nem csak joga, de lehetősége is sportolni.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány támogatásából a PTE-PEAC Rolling Basket csapat számára készült sportruházat átadására pénteken kerül sor.