Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Dóczi Tamás és Ertl Tibor kapta a Pro Patiente díjat

Dóczi Tamás és Ertl Tibor kapta a Pro Patiente díjat

A napokban rendezték a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Semmelweis-napi ünnepségét, ahol elismeréseket is átadtak. Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született. Ez a nap a magyar egészségügy napja, amikor megemlékezünk az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról.

Az ünnepségen köszöntötte a jelenlévőket Dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke, beszédet mondott Dr. Bene Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság jogi és humánpolitikai főigazgató-helyettese, Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott és Prof. Dr. Betlehem József, a PTE rektorhelyettese is.

A Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott azon személyeknek, akik gyógyító, diagnosztikai, megelőző, innovációs munkaterületen kiemelkedő érdemeikkel, munkájukkal, magatartásukkal a Klinikai Központnak jó hírnevet és az intézmény fejlődése érdekében elévülhetetlen érdemeket szereztek. Idén a díjat Prof. Dr. Dóczi Tamás, az Idegsebészeti Klinika egyetemi tanára és Prof. Dr. Ertl Tibor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára vehette át.

Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet és Emlékoklevelet adományozott a PTE KK elnöke a betegellátásban áldozatos munkát végző, az ápolás tudományában sikereket elérő, a holisztikus betegellátást tartósan megvalósító, ápolói hivatást gyakorló szakdolgozónak. Az idei évben az emlékérmet Bauer Terézia, a PTE Klinikai Központ Érsebészeti Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettese vehette át. Árpádházi Szent Erzsébet Emlékoklevelet vehetett át Bedő Ilona Piroska az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet osztályvezető ápolója, Borbás Katalin a Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika ápolója és Molnár Ilona a Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezető ápolója.

A Pécsi Tudományegyetem rektora három fő részére Elismerő Oklevelet adományozott a koronavírus fertőzéssel érintett betegek ellátásához, illetve a COVID-védőoltási tevékenységhez kapcsolódó feladatok ellátása során kimagasló színvonalon helytálló munkatársak tevékenységének elismeréseként, valamint két Rektori Dicséretet is átadott Betlehem József. Elnöki Dicséretben nyolcvanegy klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Forrás: PTE

2022.07.05