Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Dupla szakmai siker

Dupla szakmai siker

Városmarketing gyémánt díjjal beiskolázási kampányáért, valamint a város és az egyetem marketingjének stratégiai összekapcsolásáért Városmarketing stratégia díjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem munkáját a Marketing Summit Hungary-en. Az elismeréseket szeptember 15-én a Várkert Bazárban vette át Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatóság (PTE KIG) vezetője, és dr. Hegedüs Réka, a PTE KIG Hazai Beiskolázási Marketing Iroda vezetője.

Marketing Summit Hungary a Magyar Marketing Szövetség és a marketingszakma egyik legnagyobb edukációs és networking eseménye, a marketing és üzleti döntéshozók szakmai csúcstalálkozója, melyen évről évre növekvő számban a magyar felsőoktatási intézmények is részt vesznek. A megarendezvényen elismeréseket is átadnak:

 olyan marketingtevékenységeket ismernek el, melyek szakmailag kifogástalanok, országos szinten kiemelkedőek és előremutatóak. 

Egy-egy ilyen címre több száz pályázat érkezik.

 “A Pécsi Tudományegyetem az egyetlen felsőoktatási intézmény, mely a díjátadón elismerést kapott 2022-ben. 

A pályázatunkban is olyan aktivitásokkal neveztünk, melyek Pécs és a Pécsi Tudományegyetem közös marketingjéhez kapcsolódik. Közösen dolgozunk, számos kapcsolódási ponttal – a “Mindenki pécsi akar lenni” szlogentől kezdve a beiskolázás egyéb elemeiben is manifesztálódik a város, ahol az egyetem található. Büszke vagyok arra is, hogy a város és az egyetem összefonódásáért különdíjat is kapott Pécs önkormányzata és a PTE” – mondta el Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatóság vezetője, utalva arra, hogy az elmúlt másfél-két évben a város és az egyetem munkabizottságai közül a marketing bizottság kiemelkedően teljesített.

Felemelő volt átvenni az elismerést” – mesélte dr. Hegedüs Réka, a PTE KIG Hazai Beiskolázási Marketing Iroda vezetője, aki jelezte azt is, hogy Pécsről számos intézmény pályázott és nyert, ezért is lehet a baranyai megyeszékhely a városmarketing nagykövete. Dr. Hegedüs Réka azt is hozzátette:

 Az Irány a PTE! Kultúrfeszten, október 14-én mindenki élőben is megtapasztalhatja a város és az egyetem egységét, 

hiszen a fesztiválon Pécs és intézményei – a Zsolnay Negyedtől a BIOKOM-ig – is megmutatják a középiskolásoknak, milyen Pécsett, egy izgalmas, pezsgő városban élni és tanulni.”


A PTE KIG Hazai Beiskolázási Marketing Irodának nem ez az első szakmai sikere, tavaly az Irány a PTE!  Kultúrfeszt egy nemzetközi PR-díjat és a hazai legrangosabb PR-díjat is elnyerte, továbbá az esemény weboldala különdíjat nyert az Év Honlapja pályázaton is. Erről bővebben ezen a linken lehet olvasni.