Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Energiatámogatás a közszolgáltató cégek dolgozóinak

Energiatámogatás a közszolgáltató cégek dolgozóinak

A város tervei szerint a téli hónapokban energiatámogatást nyújt a pécsi önkormányzat közszolgáltatást végző cégeinél dolgozó munkatársaknak.

Pécs polgármestere egy hónappal ezelőtt kérte a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterét arra, hogy dolgozza ki a támogatási rendszer részleteit. A Biokom és a Dél-Kom dolgozóit illetően ez a megállapodás már megszületett. Hasonló, időszakos támogatást tervez nyújtani Pécs önkormányzata a Tettye Forrásház Zrt., a Pétáv Kft. és a Tüke Busz Zrt. munkatársainak is, az ezzel kapcsolatos döntések a következő hetekben születhetnek meg.

A városvezetés céljairól Ruzsa Csaba elmondta: fontos, hogy a pécsiek minőségi közszolgáltatásokhoz jussanak, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy az ezeket végző cégek meg tudják tartani a dolgozóikat. Legalább ennyire fontosnak nevezte azt a célkitűzést is, hogy a közszolgáltatók munkatársai kézzel fogható segítséget kapjanak a téli hónapokban.

Hozzátette azt is: már most látszik, hogy a 2023-as bértárgyalások az azokhoz elengedhetetlen kormányzati döntések miatt akár jövő év márciusáig is eltarthatnak. A pécsi családoknak pedig addig is fizetniük kell a drasztikusan megemelkedett energiaszámlákat. Éppen ezért a városvezetés tervei szerint 2023 első hónapjaiban is segítené a fent említett cégek munkatársait.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata