Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Gazdaság / Energiatámogatás civileknek: 26 szervezet kap segítséget az önkormányzattól

Energiatámogatás civileknek: 26 szervezet kap segítséget az önkormányzattól

Márciusban hirdetett pályázatot a pécsi önkormányzat a városban működő civil szervezetek számára a megemelkedett energiaköltségeik támogatására. A pályázat eredményeként 26 civil szervezet összesen mintegy 23,5 millió forintot kap energiaköltségeinek fedezésére.

A pécsi önkormányzat már tavaly ősszel egyeztetést kezdeményezett a pécsi civil szervezetekkel arról, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben milyen módon tud támogatást nyújtani a számukra. A civil szervezetek képviselői úgy fogalmaztak, hogy az elszabaduló energiaárak miatt az energiaköltségeik támogatásárra lenne a legnagyobb szükségük.

Ezt az igényt meghallgatva a pécsi önkormányzat 2023. március 13-án hirdette meg a „Pécs Városi Civil Keret 2023” pályázatot. Ennek célja a Pécs város közigazgatási területén működő civil szerveztek működési (energia típusú) költségeinek támogatása, hatékony szerepvállalásuk segítése volt.

A civil szervezetek 2023.március 27-ig adhatták be támogatási kérelmüket. Eddig a határidőig 30 pécsi civil szervezet nyújtott be pályázatot, összesen 27.334.700 Ft forrásigénnyel.

Három szervezet kérelme nem felelt meg a pályázat előre meghirdetett formai feltételeinek, ezért őket kizárták a pályázatból.

A formailag megfelelő 27 kérelmet az önkormányzat által megbízott 3 tagú szakmai bírálóbizottság értékelte. A szintén előre meghirdetett szakmai kritériumoknak további egy szervezet kérelme nem felelt meg, ezért ezt a támogatási igényt is kizárták a pályázatból.

Az önkormányzat így összesen 26 civil szervezet – 6 alapítvány és 20 egyesület – támogatási kérelmét fogadta el. Részükre összesen 23.496.000 Ft értékű energiatámogatást folyósít a város.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata