Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Fergeteges hangulat, sikeres befutó

Fergeteges hangulat, sikeres befutó

Pécsett ért véget a Tour de Hongrie 2024.

Az amatőrök versenyével kezdődött a Pécsi Hőerőmű Bike Weekend második napja. Péterffy Attila polgármester köszöntője után, a kerékpárosok lassú rajttal indultak a Kossuth térről. Az Állatkerthez elsőként Balassa Péter ért fel, aki 10 perc 10 másodperc alatt telesítette a 256 méter szintemelkedésű, 3,4 kilométeres távot. Tíz perccel később az e-bike futam indult el.

A Tour de Hongrie mezőnye 12:10-kor rajtolt Siófokról. Az ötödik, befejező szakaszt óriáskivetítőn szurkolhatták végig az érdeklődők a Széchenyi téren. Kellett is a drukkolás, hiszen a kerékpárosoknak háromszor is fel kellett kapaszkodniuk a Bárány tetőre.

De nemcsak a város főterén, hanem a Szigeti úton, a PTE szurkolói zónában, a Bárány-tetőn és a Mandulás-ligetben, valamint végig az út mentén is nagy tömeg gyűlt össze. A versenyt Wouter Poels teljesítette a leggyorsabban, és bár a befutó nagyon szoros lett, a holland kerékpáros nyerte meg a pécsi szakaszt.

A Siófokról az összetettben első helyről, 14 másodperces előnnyel induló belga Thibau Nys azonban megőrizte első helyét, és övé lett a 2024-es Tour de Hongrie sárga trikója.