Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Friss közlekedési információk

Friss közlekedési információk

Az előzetes tervek szerint az ütemeknek megfelelően zajlanak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával kapcsolatos kivitelezési munkák.

A kivitelezés utolsó szakaszában az alábbi munkálatok fejeződnek be a területen:

 • Veress Endre utcai Rendelőintézet és az Ybl Miklós utca között a szennyvíz- és a csapadékvíz gerinchálózat építése;
 • Ybl Miklós utcai csapadékvíz csatorna rákötése a Mártírok utcában épült új csapadékvíz elvezető rendszerre;
 • Veress Endre utca északi oldalán található víznyelők rákötése az új gerincvezetékre.

2022. április 19-én Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata döntött arról, hogy a Veress Endre utcában az elkészült rekonstrukciós munkálatokat követően a teljes északi oldali sáv is új aszfalt burkolatot kapjon a Tüzér utcától egészen az Ybl Miklós utcáig. Ennek köszönhetően a beruházás végén a teljes szakasz mindkét sávjában új aszfaltburkolatot kap.

Annak érdekében, hogy hátralévő munkálatok, továbbá az új teljes északi hosszon történő aszfaltozás a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben tudjon elkészülni, az alábbi teljes szélességű útlezárásokra van szükség.

2022. május 18. napján reggel 8 órától a Tüzér utca és az Ybl Miklós utca közötti szakaszon teljes útszélességben lezárják a Veress Endre utcát.

A lezárás következtében az alábbi csatlakozó utcák (Veress Endre utcai csatlakozás miatt) zsákutcák lesznek:

 • Páfrány utca
 • Szőnyi Ottó utca
 • Bánki Donát utca
 • Berze Nagy János utca

A rendelőintézet parkolója 2022. május 27-ig csak a Berze Nagy János utca felől közelíthető majd meg.

A kivitelezés előrehaladásával az alábbiak szerint nyitják meg a teljes szélességben leaszfaltozott Veress Endre utcát:

 • I. ütem      A Tüzér út (a felüljáró felhajtó ága) és a Páfrány utca közötti szakasz, továbbá a Páfrány utca megnyitása 2022. május 24-én 18 órától.
 • II. ütem     A Páfrány utca és a Szőnyi Ottó utca közötti szakaszt, továbbá a Szőnyi Ottó utcát is megnyitják,  a Veress Endre utcából is elérhetővé válik a Rendelőintézet parkolója 2022. május 27-én 18 órától.
 • III. ütem    A Szőnyi Ottó utca és Bánki Donát utca közötti szakaszt, továbbá a Bánki Donát és a Berze Nagy János utcát is megnyitják 2022. május 30én 18 órától.
 • IV. ütem    A Szőnyi Ottó utca és az Ybl Miklós utca közötti szakasz 2022. június 15én 18 órától.

Fenti korlátozások miatt, a lezárt területeken a gépjármű forgalom nem megengedett, kerülőút az alábbiak szerint biztosított:

 • Az Ybl Miklós utcában a kétirányú közlekedés a kivitelezés során biztosított lesz.
 • Az I–II–III–IV. ütem kivitelezése alatt a területet elkerülni nyugati és keleti irányból is az Ybl Miklós út – Építők útja – Tüzér út útvonalon lehet.

Az Uránváros irányú Műjégpálya, továbbá mindkét irányba a Szőnyi Ottó utca, rendelő elnevezésű autóbuszmegállók a kivitelezés során, 2022. május 18-ától június 15-éig nem használhatók, az autóbuszok a térképen jelzett terelőútvonalon közlekednek majd, ahol a Kulturális Központ megállóhelyen mindkét irányban, továbbá Uránváros felé a Mecsek Áruház posta előtti megállóhelyen megállnak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.