Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Friss közlekedési információk

Friss közlekedési információk

Az előzetes ütemtervnek megfelelően zajlanak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával kapcsolatos kivitelezési munkák.

A kivitelezés utolsó szakaszában az alábbi munkálatok fejeződnek be a területen:

  • Veress Endre utcai Rendelőintézet és az Ybl Miklós utca között a szennyvíz- és a csapadékvíz gerinchálózat építése;
  • Ybl Miklós utcai csapadékvíz csatorna rákötése a Mártírok utcában épült új csapadékvíz elvezető rendszerre;
  • Veress Endre utca északi oldalán található víznyelők rákötése az új gerincvezetékre.

2022. április 19-én Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata döntött arról, hogy a Veress Endre utcában az elkészült rekonstrukciós munkálatokat követően a teljes északi oldali sáv is új aszfalt burkolatot kapjon a Tüzér utcától egészen az Ybl Miklós utcáig. Ennek köszönhetően a beruházás végén a teljes szakasz mindkét sávjában új aszfaltozás készül el.

A napok óta tartó csapadékos, hűvös időjárás miatt az aszfaltozási munka nem tudott a megfelelő mértékben haladni, így a tervezett III. ütem (a Szőnyi Ottó utca és Bánki Donát utca közötti szakasz, továbbá a Bánki Donát utca és a Berze Nagy János utca) a forgalomnak történő visszaadása – a tervezett 2022. május 30-ai időponttól eltérően – előreláthatólag (az időjárás függvényében) csak 2022. június 2-án reggel 8 órától történhet meg.

A Szőnyi Ottó utcától nyugatra az Ybl Miklós utcai kereszteződésig a korlátozások és lezárások továbbra is fennállnak a korábban kiadott tájékoztatás szerint.

A kivitelezés előrehaladásával az alábbiak szerint nyitják meg a teljes szélességben leaszfaltozott Veress Endre utcát:

  • III. ütem    Szőnyi Ottó utca és Bánki Donát utca közötti szakasz 2022. június 02-án 08:00 órától.
  • IV. ütem    A Szőnyi Ottó utca és az Ybl Miklós utca közötti szakasz 2022. június 15én 18:00 órától.

Fenti korlátozások miatt, a lezárt területeken a gépjármű forgalom nem megengedett, kerülőút az alábbiak szerint biztosított:

  • Az Ybl Miklós utcában a kétirányú közlekedés a kivitelezés során biztosított lesz.
  • A III–IV. ütem kivitelezése alatt a területet elkerülni nyugati és keleti irányból is az Ybl Miklós út – Építők útja – Tüzér út útvonalon lehet.

Az Uránváros irányú Műjégpálya, továbbá mindkét irányba a Szőnyi Ottó utca, rendelő elnevezésű autóbuszmegállók a kivitelezés során, 2022. május 18-ától június 15-éig nem használhatóak, az autóbuszok a térképen jelzett terelőútvonalon közlekednek majd, ahol a Kulturális Központ megállóhelyen mindkét irányban, továbbá Uránváros felé a Mecsek Áruház posta előtti megállóhelyen megállnak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Image