Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Helyreállt a közvilágítás a Csontváry térnél is

Helyreállt a közvilágítás a Csontváry térnél is

A BIOKOM NKft. alvállalkozó bevonásával csaknem 30 lámpatest javítását végezte el. Az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központnál már korábban elhárították a közvilágítási problémát, így a környék ismét teljes megvilágítást kap esténként.

A Csontváry térnél is felgyúltak a közvilágítási lámpák, a BIOKOM NKft. alvállalkozó bevonásával az elmúlt hetekben 28 lámpát helyezett újra üzembe. Korábban az Apáczai Nevelési és Művelődési Központnál – az úgynevezett Agóra térnél – két ütemben, összesen 36 lámpa javítását végezték el.

A közvilágítás az említett területeken tavaly év végén hibásodott meg. A hibák főként rongálásból adódtak, amelynek következtében beáztak és megsérültek a föld alatti kábelek – ezeket kellett kicserélni. Az Agóra térnél a BIOKOM NKft. a munkálatokat decemberben kezdte meg, és karácsonyig 20 lámpát üzembe is helyeztek, majd további 16 darabot kapcsoltak be. Ezek után, január végén indult a Csontváry térnél található 28 közvilágítási lámpa javítása. Összesen tehát több mint 50 lámpát helyezett ismét üzembe a társaság, hogy környék ismét teljes megvilágítást kapjon esténként.