Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Egyéb hírek / Idén már hat városban varázsolja el nézőit az MVM ZENERGIA

Idén már hat városban varázsolja el nézőit az MVM ZENERGIA

2022.08.17.

Újragondolt klasszikusok csendülnek fel Rúzsa Magdi, Balázs János és a Concerto Budapest előadásában a 7. alkalommal megrendezett MVM ZENERGIA koncerten 2022. augusztus 27-én 19:30-tól.

A fényfestéssel kísért koncert idén a budapesti Erkel Színház mellett öt vidéki helyszínen és online is követhető lesz, így bárki részese lehet a felejthetetlen élménynek.

Az MVM ZENERGIA ezúttal is egyedülálló zenei élménnyel és látvánnyal várja az érdeklődőket. Idén a klasszikus zene, a könnyűzene, a magyar népdalok, a francia sanzonok, a jazz, a rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert művek csendülnek fel Rúzsa Magdi, Balázs János és a Concerto Budapest előadásában, még sosem hallott átiratokban, fényfestés kíséretében. A koncertet Keller András Kossuth-, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, érdemes művész vezényli, míg az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerzőfelel. Az est műsorvezetője Bősze Ádám.

A budapesti Erkel Színházba szóló támogatói jegyek már elkeltek, azonban lehetőség van 1500 forintos online jegyet vásárolni, amelynek köszönhetően a jó ügy támogatása mellett otthonunkból élvezhetjük az újragondolt klasszikusokat.

Újdonság, hogy idén öt vidéki városban is megtekinthető lesz a nem mindennapi koncert óriáskivetítőn élőben, ingyenesen, különleges kiegészítő programok kíséretében. Az MVM ZENERGIA vetítése előtt Debrecenben a Cívis Consort vonósnégyes, Tordai Zoltán és zenekara, valamint Varga Klára Jászai Mari-díjas színművész közös műsorát élvezhetik a nézők; Miskolcon a Rutkai Bori Band gyermekkoncert és a The Pastorz várja a látogatókat; Pécsen Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell „ZeneMűvek” c. népszerű formációja hozza közelebb a klasszikus zenét; Szegeden Balázs-Piri Soma zongoraművész, majd a SzegEd TRombone ENsemble harsonaegyüttes műfajokon átívelő koncertje szórakoztatja a nézőket; Szombathelyen pedig Kiss Márton zongoraművész, valamint a Savaria Szimfonikus zenekar művészeiből megalakult kamarazenei formációk koncertjei várják az érdeklődőket.  

Az MVM idén is jótékony célra ajánlja fel a jegyeladásokból befolyt teljes összeget. A szavazók augusztus 27-ig a https://mvmzenergia.hu/oldalon dönthetnek arról, hogy mely szervezetet támogassa az MVM a bevétellel. A szavazáson a Nem Adom Fel Alapítvány, a Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért és a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány vesz részt.

Bővebb információ az mvmzenergia.hu oldalon található.