Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Időutazáson vettek részt a diákok

Időutazáson vettek részt a diákok

A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium immár második éve hirdeti és szervezi meg Korkóstoló címmel szakkörét. Az egész tanéven át tartó közös munkában az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói közösen tevékenykedtek a gimnázium humán tagozatos diákjaival. A művészetek és a humán tudományok, a kultúra iránt érdeklődő tanulókat szólította meg a felhívással az iskola. Az idén is 8 általános iskolából érkeztek a jelentkezők, így rendszeresen 20-22 tanulóval dolgozott a szakkör. 
Ebben a tanévben a magyar reformkor volt a korszak, amibe „belekóstolhattak”. A szakköri foglalkozásokon változatos feladatok vártak a résztvevőkre: önismereti játékok, drámajátékok, beszédgyakorlat, kooperatív munkák, kutatómunka, tánc stb. Fontos részét képezték a programnak a könyvtárlátogatások, színházlátogatások, múzeumlátogatások, múzeumi foglalkozások.

 A program jóvoltából a szakkörösök eljutottak Kehidára, Keszthelyre, Dégre, Budapestre.  

Márciusban megidézték a reformkor érdekes alakjait egy „időutazó” reformkori Casinoban, mely programról kisfilm is készült. A program vezetői: Engel Mária, Kormos Balázs és Maul Borbála, segítője: Vízler Zsófia.
Az utazások és a programok teljes költségét az NTP-SPEC-22 pályázat fedezte. A pályázatot a Miniszterelnökség támogatta a Nemzeti Tehetség Program keretében. A jövő évi tervezett korszak: a „boldog békeidők”. 

Forrás: univpecs.com