Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Jelentkezz az IdeaFest középiskolai ötletversenyre és szerezz egyedülálló élményeket!

Jelentkezz az IdeaFest középiskolai ötletversenyre és szerezz egyedülálló élményeket!

Idei évben is elindult az országos IdeaFest ötletverseny, amelyre november 9-ig várják a szervezők a 3 fős csapatok jelentkezését. A hivatalos bejelentésre 2022. szeptember 13-án Sopronban került sor dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) miniszterhelyettese és dr. Solymár Károly Balázs, a TIM helyettes államtitkárának részvételével.

Image

A sajtótájékoztatóval egy időben elérhetővé vált az  www.ideafest.hu oldal, ahol minden hasznos információt megtaláltok a 2022/2023-as tanévben tartandó IdeaFest ötletversenyről.

Az idei évben napjaink legégetőbb kihívásaira adott megoldások kerülnek a verseny középpontjába, így az alábbi előre meghatározott tématerületekhez kapcsolódóan várják a technológiai vállalkozói ötleteket.

Tématerületek:

  • Energetika: hatékony energiafelhasználás, megújuló energia és minden olyan terület, ami mindennapi energiaigényeinkhez kapcsolódik.
  • Zöld technológiák: környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos megoldások.
  • Közlekedés: minden, ami légi, közúti, vasúti, vízi közlekedéssel kapcsolatos, szűkebb és tágabb értelemben is.
  • Ipar 4.0: robotika, Mesterséges Intelligencia (AI), 3D nyomtatás, virtuális valóság (VR), kiterjesztett valóság (AR), Internet of Things (IoT) – csak néhány a lehetséges kapcsolódó területek közül.
  • Foglalkoztatás: a munka világával kapcsolatos megoldások, lehet ez képzés, oktatás, munkaadót/munkavállalót, szervezetfejlesztést, munkaerőpiacot célzó ötletek.
  • Egyéb technológiai megoldások: ide várunk minden egyéb ötletet, akár egészségipar, pénzügy, informatika, okos város témákban, de ezeken túlmenően is.

Akkor sincs probléma, ha még nincs ötletetek vagy csapatotok, de a témaköröktől sem kell megijedni, hiszen a különböző események, mint roadshow-k, online felkészítő workshopok alkalmával folyamatosan tájékoztatnak a szervezők és segítenek eligazodni, illetve akár csapattársakat is szerezhettek magatoknak.

Szálljatok versenybe az értékes nyeremények egyikéért:

  1. helyezett észak-amerikai study tour
  2. helyezett finnországi study tour
  3. helyezett németországi study tour

Az országos döntőbe jutott csapatok mindegyike nemzetközi tanulmányúton vehet részt, míg a területi döntőbe jutott csapatok értékes és izgalmas nyereményekkel gazdagodnak.

Minden érdeklődőt várnak a szervezők október 20-án 16:00-tól az IT HUB-ba (Pécs, Király utca 15. 1. emelet) az IdeaFest roadshow eseményére.

Nézzétek meg, mit üzennek nektek a 2021/22-es tanév IdeaFest ötletversenyének nyertesei:

Regisztráljatok a versenyre és tegyétek meg az első lépéseket saját ötleteitek megvalósítása felé:

https://ideafest.hu/

https://www.facebook.com/ideafestotletverseny

https://www.instagram.com/ideafest_otletverseny/

https://www.tiktok.com/@idea_fest

Képek forrása: Ideafest