Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Különdíjat nyert a K20 Kirakat vállalkozásösztönző mentorprogram a Településfejlesztési Díj pályázaton

Különdíjat nyert a K20 Kirakat vállalkozásösztönző mentorprogram a Településfejlesztési Díj pályázaton

A Településfejlesztési Szövetség idén már a harmadik évben hirdette meg a Településfejlesztési Díj pályázatot. A kezdeményezés azokat az önkormányzati projekteket díjazza, amelyek a szakmai zsűri értékelése szerint egy vagy éppen több vonásuk okán inspirálóak lehetnek más települések, szakemberek számára is. A mostani alkalommal a 2022-ben megvalósult projektekkel nevezhettek az önkormányzatok, önkormányzati cégek.

A szakmai zsűri Különdíjjal jutalmazta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs Város Önkormányzatának közös projektjét, a K20 Kirakat vállalkozásösztönző mentorprogramot, melyet 2021-ben indítottunk. Azóta a hetedik beköltöző időszakra készülünk. Az augusztustól november végéig terjedő 4 hónapra a jelentkezési határidő: június 30.

A Településfejlesztési Díj országos átadó ünnepségén Budapesten június 13-án nyitóbeszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Az eseményt több mint 150 önkormányzati szakember és közel 20 médium, valamint 23 inspiráló, példamutató projekt tette a magyar településfejlesztés ünnepévé.

Kategória: Főváros, fővárosi kerület, megyei jogú város, Szolgáltatásfejlesztés
Díjazott: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
Projekt: K20 Kirakat – Pécs vállalkozásösztönző és mentorprogramja
Díj: Vállalkozásösztönzés különdíj

Insyportal 4

Kép forrása: Kép: Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

„Az elmúlt évek pandémiás veszélyhelyzete, a növekvő infláció a kereskedelmi forgalom visszaesését, a gazdaság recesszióját eredményezte. Ebben a környezetben igen nehéz helyzetbe kerülnek azok, akik álmaik megvalósításához vállalkozást indítanának. Ebben nyújtott segítő kezet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, amikor elindította a K20 elnevezésű programot. A város szívében, jól frekventált helyen, igen kedvező áron biztosított üzlethelyiség bérletével és egy erőteljes marketing felület biztosításával foghatnak bele a terveik megvalósításába azok, akik sikerrel pályáznak a vállalkozásösztönző programra. A kezdeményezés nem csak a KKV szektor iránti elkötelezettség jele, de a fiatal, start up jellegű kezdeményezéseket is felkarolja. Emellett tanúbizonyságot tesz arról is, hogy a társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás, az összefogás a társadalom minden szintjén megvalósítható. A város több szereplő bevonásával mentorprogramot is indított a program keretében, ami példaértékű és igen előremutató.
A város mondhatjuk úgy is, hogy megfogadta a méltán híres pécsi együttes, a Punnany Massif szavait: „ha neked jó, jó nekem”.
Jövőorientált vállalkozásfejlesztői kezdeményezéséért Pécs Megyei Jogú Város a TESZ Vállalkozásösztönzés különdíjában részesül.” – hangzott el a díjátadón a program méltatásában.

A K20 Kirakat programban Pécs önkormányzata Gazdaságfejlesztési Főosztálya mellett a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Pécsi Kommunikációs Központ Kft., az önkormányzat és külsős szakértők vesznek részt: Dr. Bedő Zsolt, a PTE KTK egyetemi docense, innovációs igazgató, Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter elnöke, Vendler Balázs, a Games for Business alapítója, üzleti mentor.

Tesz Dij 1 67a 1024x728 1

Kép forrása: Településfejlesztési Szövetség

A Különdíjat átvette:
Péterffy Attila, Pécs polgármestere
Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója
Varga Péter, a pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának vezetője
A Különdíjat átadta: Kiss Gábor Ferenc az Enrawell Consulting ügyvezetője

Forrás: PVH