Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Kutatóhelyként is a legjobbak között a Pécsiközgáz

Kutatóhelyként is a legjobbak között a Pécsiközgáz

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PTE Közgazdaságtudományi Kar.

Május 4-én újabb magas rangú elismerést vehetett át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Kar (KTK) nevében Dr. Schepp Zoltán dékán. Az Akadémia székházában átadott elismerés, az MTA Kiváló Kutatóműhely cím, a Kar nemzetközi mezőnyben is versenyképes tudományos tevékenységét ismeri el.

„Különösen nagy eredmény ez annak fényében, hogy egyetemi karként, és nem önálló kutatóintézetként, a gazdasági területen egyedül mi érdemeltük ki az elismerést. Azt gondolom, hogy mivel nekünk a fő feladatunk az oktatás, ez azt is jelenti, hogy nálunk általánosságban megvan a kiválóság. Ezt az is alátámasztja, hogy 2019-ben az oktatási tevékenységünkre és az intézményi működési háttérre EFMD programakkreditációt kaptunk, most pedig a másik profilunk, a kutatás kapott hasonlóan rangos elismerést” – mondta Schepp Zoltán dékán.

A Kiváló Kutatóhely minősítés odaítélésénél a legfőbb szempont a nemzetközi tudományos platformokon megjelent publikációk értéke és azok impactjai voltak, illetve számított a kutatások innovációs mutatója is.  A bírálat során kiemelten az elmúlt 5 év munkái kerültek górcső alá.

“Ebben a sikerben alapvetően az van benne, hogy itt a karon olyan nemzetközileg is kompetitív tudástőke van jelen, ami a világ tudományának össztudása szempontjából is jelentős és különleges. Ennek kellett olyan hátteret biztosítani karként, hogy a kutatóink a nemzetközi mezőnnyel is sikerrel vehessék fel a versenyt” – hangsúlyozta a dékán.