Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Lukács Gergely a felnőtt vízilabda-válogatott másodedzője a következő három hónapban

Lukács Gergely a felnőtt vízilabda-válogatott másodedzője a következő három hónapban

Óriási megtiszteltetés érte a napokban Lukács Gergelyt, hiszen a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola Vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatóját kérte fel Varga Zsolt, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a másodedzői feladatok ellátására az elkövetkezendő három hónapban. 

A pécsi szakember feladata lesz a hétközi válogatott-összetartásokon a vezetőedző munkájának segítése, ugyanis Nyéki Balázs másodedző, a Ferencváros vezetőedzője is, ezért ezeken az összetartásokon nem tud Varga Zsolt rendelkezésére állni.

A válogatott keret mellett, egy ún. előkészítő keretet is összehívnak is, és mivel Lukács Gergely az elmúlt öt évben az utánpótlás-válogatottaknál több korosztállyal is dolgozott, a fiatal játékosok nagy részét ismeri.

Külön öröm számunkra, hogy a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola tehetséges vízilabdázója, Tóth András is bekerült az előkészítő válogatottba. A tehetséges pécsi fiatalember kezd stabil taggá válni a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es felnőtt csapatában, és néhány hete vehette át, a Pécs város fiatal tehetségeinek járó Márk Tamás-díjat, így kijelenthető, hogy szépen halad a válogatottság felé.

Mint ismert, a magyar vízilabda-válogatott nyári világbajnoki győzelmével, olimpiai kvótát szerzett. A 2024-es év rendkívül sűrű lesz a vízilabdázók számára, hiszen rendhagyó módon, egy naptári éven belül Európa-bajnokság, világbajnokság és olimpia is vár a pólósokra. A jelenlegi állás szerint 2024. január 1-től kerül majd sor az Eb-re Tel-Avivban, február 2. és 18. között a katari Dohában lesz a világbajnokság, július 26. és augusztus 11. között pedig Párizsban olimpia lesz.

Forrás: psnzrt.hu