Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Magyarország első e-sportösztöndíja amerikai mintára segíti a PTE e-sportolóit

Magyarország első e-sportösztöndíja amerikai mintára segíti a PTE e-sportolóit

E-sportoló egyetemistának kínál sportösztöndíjat a Betme Entertainment Kft. és a Pécsi Tudományegyetem egy teljesen egyedi kezdeményezés keretében. A pályázat nyertese többszázezer forint készpénzt nyerhet el, és az összeget szabadon felhasználhatja.

Az e-sport a digitális világ egyik újdonsága, ami alapvetően átformálja a fiatalok hétköznapjait. Ma még csak szórakozás, de nagyon könnyen válhat egy meghatározó hobbivá, vagy akár karriercéllá. A Pécsi Tudományegyetem eddig is rendkívüli érzékenységgel és tudományos alapossággal vált egy, a modern igényeket is kiszolgáló egyetemmé. Ezt az e-sport területén folytatott erőfeszítések is jól mutatják: a PTE az első egyetem, amely az e-sport (pop)kulturális, jogi, sportgazdaságtani és gyakorlati aspektusait is bemutatja egy tantárgy keretében a hallgatóknak. A PEAC e-Sport szakosztálya is meghatározó országos versenyeredményeket tudhat magáénak, többek között Európa-bajnokságon is indultak már.

Dr. Novák Pál, a PEAC e-sport szakosztályának vezetője az ösztöndíj kapcsán elmondta: „Az egyedülálló partnerség keretében az ország első e-sport ösztöndíjának bevezetése reményeink szerint tovább erősíti azt a célt, hogy a fiatal generációt modern eszközökkel készítsük fel és segítsük a modern világ nehézségeivel szemben” – hangsúlyozta a szakosztályvezető.