Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Megújul a Viktória utca alatti ivóvízhálózat

Megújul a Viktória utca alatti ivóvízhálózat

Megnyitották az autósok előtt az ideiglenesen helyreállított pécsi Viktória utcát, ahol szeptember 21-én komoly üzemzavart okozott az utca alatt megrepedt, nagy átmérőjű fővezeték. A sokadszorra meghibásodó vezetéket a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei még az év vége előtt teljes hosszában kicserélik.

Öt komoly csőtörés és hét kisebb utcazárással járó meghibásodás történt az elmúlt években a Viktória utca alatt futó fővezetéken, amely legutóbb egy hete repedt el; a feltörő mintegy 700 köbméternyi víz az utat is jókora területen alámosta. A szolgáltató még aznap elhárította a hibát, kicserélte a sérült csőszakaszt, a betonszintig helyreállított úton pedig a forgalom szeptember 27-én újraindulhatott.

A vezeték kockázatos műszaki állapota miatt azonban a társaság előbbre hozta a teljes hálózati szakasz tervezett korszerűsítését: a Viktória utcában így még idén teljes hosszában, 193 méter hosszan megújul az ivóvízhálózat. A rossz állapotban lévő régi PVC vezetékbe korszerű KPE vezetéket fűznek be a szakemberek, emellett az ingatlanok bekötővezetékeit is cserélik.

A felújítási munkák miatt egy-két héten belül ismét forgalomkorlátozásra lehet számítani. A korszerűsítés várhatóan november végéig tart majd, amely zárásaként az útburkolatot az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint véglegesen helyreállítják.

A felújítás alatt az ivóvizet ideiglenes hálózat biztosítja, a technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid ideig tartó vízhiányról a környéken lakókat szórólapon értesítik.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 15 éves Gördülő Fejlesztési Terve alapján, a rendelkezésre álló források függvényében hajtja végre a város víziközmű-hálózatán az évekre előre ütemezett korszerűsítéseket.

2023. szeptember 29.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.