Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Népszerű volt az önkormányzat tanulói pályázata

Népszerű volt az önkormányzat tanulói pályázata

Összesen 65 pályázat érkezett be a pécsi önkormányzat által a Kiváló Tanulói és Hallgatói Díj, illetve Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díj elnyerésére meghirdetett pályázatra. A nyertesekről zárt ülésen döntött a szeptemberi közgyűlés, akik a díjakat – köztük az önkormányzat történetében először egy egyedi digitális oklevelet, ún. NFT-t – novemberben, illetve decemberben vehetik majd át.

Öt év kihagyás után élesztette fel ösztöndíj-pályázatát a pécsi önkormányzat. A Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói, illetve Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díjra vonatkozó pályázatot áprilisban hirdették meg, a jelentkezési határidő június 15-e volt.

A pályázat célja az volt, hogy a város kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt. Kiváló teljesítményük megőrzése érdekében a legjobbak egyszeri anyagi támogatást nyerhettek el. A pályázat népszerű volt, hiszen összesen 65 pályázat érkezett. 56-an a városi díjra pályáztak, közülük 22-en középiskolából, 16-an egyetemi alapképzésről, 10-en egyetemi mesterképzésről, 8-an pedig doktori iskolából nyújtottak be pályázatot. További 9 tanuló pedig a nemzetiségi díjra nyújtotta be pályázatát. A városi díjat kategóriánként 5-5 pályázónak, a nemzetiségi díjat pedig nemzetiségenként 1-1 pályázónak ítélte oda a közgyűlés, amely zárt ülésen egyhangú szavazással döntött a nyertesekről – foglalta össze Nyőgéri Lajos, Pécs alpolgármestere.

A díjazottak pénzjutalmat és díszoklevelet vehetnek át, valamint – a pécsi önkormányzat történetében először – egy grafikailag egyedileg megtervezett, digitálisan leképezhető oklevelet kapnak. A fiatalok körében népszerű, NFT-nek nevezett, egyedi digitális oklevél alkalmazkodik az ifjúság elvárásaihoz, és kifejezi Pécs város nyitottságát a fiatalok felé.

A díszokleveleket az elismerésben részesülők – a díj típusától függően – novemberben, a Magyar Tudomány Napjához vagy decemberben, a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezett ünnepségeken vehetik majd át.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata