Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / ÖkoKALANDtábor 2024

ÖkoKALANDtábor 2024

PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolája és a PTE Zöld Egyetem Program környezettudatos, játékos tábort indított 6-10 éves gyermekek számára 2024. július 1-12. között.

A tábor azoknak a gyerekeknek szólt, akik számára fontos környezetünk védelme és szeretnének betekintést kapni a fenntarthatóság legégetőbb kihívásaiba, mindezt játékos, kísérletező feladatokon keresztül. A programok között lehőség volt megismerkedni a megújuló energiaforrásokkal, a jövő környezetbarát csomagolóanyagaival, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával és a fenntartható fejlődés alapjaival. A résztvevők mindegyik nap során kihívásokkal teli feladatokkal találkoztak, melyek megoldásában gyakran padlórobotok voltak segítségükre.

Az ökofeladatok mellett ugyanakkor számos interaktív programot is tartogatott az egy-egy hét. A tábor kiemelt része volt például a környezettudatos közlekedés, tömeg- és gyalogos közlekedés népszerűsítése. A KRESZ Park kitűnő helyszínt biztosított a közlekedési táblák, tudatos közlekedés megismerésére, ahol a gyerekek számos, olykor trükkös kerékpárt tesztelhettek. A PTE Botanikus Kertben vízmintát gyűjtöttek a lelkes „zöldek”, mely fontos szerepet játszott a vízkísérletek során. A hulladékcsökkentésre való figyelemfelhívás érdekében a víz pH értékét is természetes anyaggal, vöröskáposztalével mérték a táborozók. A Pécsi Állatkert az élmények tárháza mellett hasznos információkkal is ellátta a gyerekeket, akik játszva tanulhattak az ott lakókról.