Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Óriási siker az Aquapark tervpályázata

Óriási siker az Aquapark tervpályázata

Minden várakozást felülmúló érdeklődés övezte a pécsi Aquapark tervpályázatát. Összesen 14 pályamunka érkezett be a csütörtök déli határidőig.

– Azért, hogy a pécsiek igényeit legjobban kielégítő, fenntartható és gazdaságosan üzemeltethető Aquapark készülhessen, augusztus elején tervpályázatot hirdettünk a tervezők kiválasztására. A tervpályázat egy speciális közbeszerzési eljárás, amelynek célja a benyújtott pályaművek alapján a tervező, vagy tervezők kiválasztása. A jelentős összegű, stratégiai beruházásoknál a szakmai szervezetek is javasolják a tervpályázat meghirdetését, ilyen eljárás előzte meg például az új pécsi vásárcsarnok, vagy korábban az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében megvalósult kulturális intézmények létesítését is. Arra azonban még nem volt példa Pécsett, hogy ilyen sok jelentkező legyen egy tervpályázaton. Látszik, hogy a projekt megmozgatta a tervezői szakmát, és az is, hogy nívós, magas szakmai színvonalú pályaművek érkeztek be – foglalta össze Török Ottó, a pécsi sportfejlesztések koordinálását végző polgármesteri biztos.

A tervpályázatra beadott pályaművek titkosak, azokat csak a bíráló bizottság tagjai ismerhetik meg. A csütörtöki borítékbontáson a testület tagjai közül ott volt Péterffy Attila, Pécs polgármestere és Perényi Lóránt, az Építési és Beruházási Minisztérium építészeti stratégiáért felelős helyettes államtitkára.

A bíráló bizottságnak egy hónapja van arra, hogy értékelje a pályaműveket, ezt követően pedig év végégig kell a tervpályázat pályaműveit bemutatni a nyilvánosság számára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata