Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Óvodások alkotásai a Fogászati Klinika falán

Óvodások alkotásai a Fogászati Klinika falán

A FOGTÜNDÉR program az óvodásokat alkotásra inspirálta. Kreatív, vidám és különböző technikával készült képek kerültek ki a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika Gyermekfogászati Részlegének a falára. A gyermekek különböző technikával alkottak, így rajzoltak, festettek, vágtak, ragasztottak, de vatta, fonal, gomb, gipsz, flakon, gyöngy és kukorica is felkerült a képekre.

Fogra való és egészségtelen enni-és innivaló, az egészséges fogazat, a fogápolás és kellékei mind megjelentek a műveken.

Az alkotásokat az Ajtósi Dürer Utcai Tagóvoda, a Buzsáki Imre Utcai Tagóvoda, az Eszperantó Utcai Tagóvoda, a Fürj Utcai Tagóvoda, a Kék Elefánt Evangélikus Óvoda, a Melinda Utcai Tagóvoda, a Pákolitz István Utcai Tagóvoda és a Városközponti Székhely (Budai Nagy Antal) Óvoda óvodásai készítették.

A képek a fehér falat színessé varázsolták, ezáltal még barátságosabbá, hangulatosabbá tették az előteret, és kellemesebbé az itt eltöltött időt. A program megvalósítását a Miniszterelnökség támogatta a NEA, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével.