Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Parkolás az iskolai évnyitók idején: empátia és figyelem

Parkolás az iskolai évnyitók idején: empátia és figyelem

Pécs oktatási intézményeinek környékén a város történelmi múltja és struktúrája miatt gyakran okoz nehézséget a parkolás. Ám a pécsi iskolák környezetében lévő parkolóhelyek a legnagyobb terhelésnek az évnyitó és évzáró események idején vannak kitéve.

Pécs önkormányzata igyekszik enyhíteni a szülők szeptemberi iskolakezdéssel járó parkolási gondjain.

Azoknál az intézményeknél, ahol erre volt lehetőség, a városvezetés kérésére a Biokom NKft. az elmúlt években Kiss & go parkolókat alakított ki. Ezek a parkolóhelyek nemcsak a szülőknek segítenek gyorsabban megállóhelyet találni, de egyúttal a levegőt és a környezetet is védik.

– Annak érdekében, hogy a pécsi szülőknek gyermekük és az ünnepi pillanatok lehessenek az elsők, a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai az iskolai évnyitók idején az intézmények közvetlen környezetében senkit nem fognak megbírságolni tilosban parkolásért, ahogy a Biokom munkatársai sem lejárt parkolójegyek miatt – mondta Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere. – Természetesen mindenkire gondoltunk. A parkolást ellenőrző munkatársak türelme ezért az állami, egyházi, és nemzetiségi önkormányzati fenntartású általános – és középiskolákra egyaránt kiterjed az évnyitó ünnepségek idején.

Az alpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy a közterület-felügyelet munkatársai ettől még jelen lesznek a forgalmasabb iskolák körüli utcákban, gócpontokban. Ám pusztán azért, hogy segítsenek az esetleges közlekedési problémák megoldásában.

Pécs önkormányzata ugyanezt a türelmet és empátiát kéri egymás iránt is mindazoktól, akik az iskolai évnyitók idején részt vesznek a város forgalmában.

Aki úgy dönt, hogy az ilyen időszakokban sokkal kényelmesebb közösségi közlekedést veszi igénybe, azoknak jó hír, hogy a Tüke Busz Zrt. az iskolakezdésre tekintettel rugalmasan kezeli az összvonalas havi bérleteket. Az augusztusi havi bérletek szeptember 5-én éjfélig érvényesek, a szeptemberre megváltott összvonalas bérleteket pedig már augusztus 28-ától elfogadják a helyi járatú buszokon.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata