Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Egyéb hírek / Pécsi postahivatalok

Pécsi postahivatalok

Péterffy Attila 2022. november 8-án fordult levélben a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez. Rögtön azután, hogy kiderült, Pécsett melyik postahivatalokat zárja be az állami tulajdonú társaság, és hogy személy szerint ki a cég új elnök-vezérigazgatója.

Miután a vidéki nagyvárosok közül Szeged után Pécset sújtja a legnagyobb arányú postahivatal-bezárás, Pécs polgármestere fontosnak tartotta, hogy a témában személyes párbeszédet kezdeményezzen az üzemeltető cég vezetőjével.

A Magyar Posta Zrt. a polgármester levelét befogadta, azonban az elmúlt egy hétben, november 15-ig nem érkezett rá válasz.

Pécs vezetése és cége, a Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. azóta további konkrét lépést is tett a témában. A Fekete Gyémánt téri postahivatal kapcsán jelezte az üzemeltető, hogy bérleti dj mentességet kér, ám párhuzamosan átmenetileg be is zárná a hivatalt. Pécs város vezetése a PVh Zrt-n keresztül azt jelezte az üzemeltetőnek, hogy a bérleti díj elengedése mellett hajlandó támogatást is nyújtani az ingatlan energiaköltségeire, amennyiben a hivatal nyitva marad. Jelenleg erre az ajánlatra is a Magyar Posta Zrt. válaszát várjuk.

A pécsi városvezetés ezen túlmenően is arra törekszik, hogy az energiaválság miatt az állami tulajdonú szolgáltató cég által meghozott megszorítási intézkedés a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza a pécsiek hétköznapjaiban.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata