Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Pécsi siker az Év Honlapja pályázaton

Pécsi siker az Év Honlapja pályázaton

Két elismerést is átvehetett kedden Nyőgéri Lajos, Pécs alpolgármestere. Az Év Honlapja pályázaton a megújult pécs.hu bizonyult a legjobbnak az Önkormányzatok és települések kategóriában. Pécs más területeken is jól szerepelt, így az Internetes Kultúra Fővárosa Vándordíj is a várost illeti 2021-ben.

November 20-án zárult le a 2021-es jubileumi ‘Az Év Honlapja’ pályázat nevezési időszaka. Kedden pedig már Nyőgéri Lajos alpolgármester és az önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának munkatársai vehették át a zsűritől a szakmai fődíjat az Önkormányzatok és települések kategóriában, amelyet a megújult pecs.hu érdemelt ki.

A legtöbb díjat elnyerő régió idén szintén Pécs, így az Internetes Kultúra Fővárosa Vándordíj is a városban marad idén. A pecs.hu-t fejlesztő cég, a Y-collective más honlapokkal maga is pályázott, és két munkájával is díjat nyert. Az oktatás terén is sikeres volt Pécs, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának weboldala például ebben a kategóriában lett az Év Honlapja, a Pécsi Leőwey Gimnázium pedig Minőségi díjat nyert. Különdíjas lett a Pécsi Nemzeti Színház megújult weboldala, a Reggeli/Nappali honlapja pedig Vendéglátás kategóriában kapott Különdíjat.

A pecs.hu újragondolásakor fontos szempont volt egy olyan weboldal létrehozása, amely innovatív, kreatív és megújuló. Négy kiemelt célcsoportot alakítottak ki az oldalon, a könnyebb navigáció, a felhasználóbarát környezet kialakítása érdekében az aloldalak célcsoportonként eltérő, a városképben megjelenő színeket kapták.

A tartalom és a menüstruktúra kialakítását a felhasználói igények figyelembevételével tervezték meg. A honlap mind megjelenésében, mind felépítésében egy modern, fejlett, városi igényeket kiszolgáló dinamikus felület, célja pedig nemcsak az információk hatékony átadása, de az is, hogy vonzóbbá tegye Pécs városát az online térben a befektetők, a turisták és a városlakók szemében is.

Pécsett az alábbi szereplők vehették át a zsűri díjait:

A PTE Általános Orvostudományi Kar online kommunikációjának megújulása pályamunka Oktatás kategóriában Az Év Honlapja Díjat nyert.

A Pécsi Nemzeti Színház weboldalának megújítása pályamű Kultúra kategóriában Különdíjat nyert.

Irány a PTE! Kultúrfeszt weboldal Rendezvény kategóriában Különdíjat nyert.

Ütközéspont – MÁV Zrt. pályamunka Az Év Kreatív megoldása Különdíjat nyert.

BIDF – Budapest International Documentary Festival pályamű Rendezvény kategóriában Az Év Honlapja Díjat nyert.

A Pécsi Leőwey Gimnázium honlapjának megújítása pályamunka Oktatás kategóriában Minőségi díjat nyert.

Y-collective honlapja Portfólió oldalak kategóriában Minőségi díjat nyert.

Reggeli / Nappali Pécs pályamű Vendéglátás kategóriában Különdíjat nyert.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata