Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Pluszosok Egyeteme

Pluszosok Egyeteme

Michelisz Norbert a versenysport világába kalauzol.

Michelisz Norbert túraautó világbajnok, a Pécsi Tudományegyetem egykori hallgatója várja a nézőket a Pluszosok Egyeteme május 2-án 17 órakor kezdődő adásában. A versenyző a versenysport világával ismerteti meg a nézőket, mesél a kezdetekről, és a kulisszák mögé is betekintést nyújt. Beszélgetőpartnere a műsor házigazdája, dr. Ertl Tibor emeritus professzor. A műsort az alábbi linken érhetik el hétfőn 17 órától az érdeklődők:

A Pluszosok Egyeteme a Pécsi Tudományegyetem ismeretterjesztő sorozata, melynek előadói között neves tudósok, közéleti személyiségek, egyetemi kutatók szerepelnek. A műsornak többszáz regisztrált résztvevője van az ország minden pontjáról, sőt több kontinensről. A nézők az előadásokat követően félévzáró tesztet tölthetnek ki, majd tanúsítványt is kapnak a Pluszosok Egyeteme félévének elvégzéséről.

A 4. szemeszterben Michelisz Norbert túraautó világbajnok előadását követően május 16-án Aknai Katalin művészettörténész ismert pécsi képzőművészek életpályáját mutatja be, majd május 30-án Bódis József egyetemi tanár a már népbetegségnek számító meddőségről beszél előadásában.

A korábbi előadások az alábbi linken tekinthetők meg:

A szervezők várják további Pluszos egyetemisták jelentkezését a e-mail címen.