Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Programiroda nyílik

Programiroda nyílik

A térségi hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatása jelenti a tárgyát annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, valamint a Kárászné Dr. Rácz Lívia, Diversitas Központ ügyvezetője írt alá Szekszárdon. Az együttműködő felek elsődleges célnak tekintik a hátrányos helyzetűek képzettségének, foglalkoztatási helyzetének javítását. Ennek a célkitűzésnek a jegyében közös képzési programokat kívánnak megvalósítani, valamint egy Programirodát terveznek létrehozni a Kar szekszárdi campusán.

A térségi hátrányos helyzetűek társadalmi felzárkóztatása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, valamint a Kárászné Dr. Rácz Lívia, Diversitas Központ ügyvezetője írt alá Szekszárdon.  A megállapodás keretében a felek egy szakmai tanácsadási, kutatási és képzési feladatokat koordináló szervezetet hoznak létre Roma és Társadalmi Felzárkózási Programiroda néven a PTE-KPVK szekszárdi campusán.

Az együttműködő felek emellett megállapodtak arról is, hogy a PTE-KPVK a Diversitas Központ bevonásával és szakmai segítségével megkezdi a társadalom- és vidékfejlesztési szakértő szakirányú továbbképzés kidolgozását és indításának előkészítését. A két féléves képzés célja olyan szakemberek képzése, illetve továbbképzése a hazai gazdaság és közigazgatás számára, akik társadalom- és vidékfejlesztés területén a társadalmi mobilitás és felzárkózás, valamint a helyi gazdaság fejlesztésének érdekében képesek programok és projektek komplex módon történő tervezésére, megvalósítására, elemzésére, értékelésére és fejlesztésére. A képzést elvégző hallgatók helyi önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási és gazdasági szereplők részére nyújthatnak szakmai segítséget, olyan társadalmi felzárkózást célzó fejlesztési programokban, amelyekben a társadalmi felzárkózás és a gazdaságfejlesztés szempontjai egyaránt érvényesülnek.