Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / PTE Zöld (Tánc)lépésre fel! fotókampány

PTE Zöld (Tánc)lépésre fel! fotókampány

Dönts most! Elnézed vagy megvéded – Légy zöld (tánc)lépéselőnyben!

A PTE Zöld Egyetem és a PTE Táncegyüttes április 22-én, a Föld napján induló környezetvédelmi fotókampányának egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor már észre sem vesszük, milyen pusztítás és szennyezés vesz minket körül. Inkább mosolyogva elfordítjuk a fejünket a másik irányba ahelyett, hogy tennénk ellene.

A kampány ezt bemutató részében ezért tűnnek fel a képeken látványos, szemet gyönyörködtető mozdulatok a gyakran meghökkentő valóságot ábrázoló háttér előtt. Így férhet meg egymás mellett a kecses spicc-cipőre emelkedés az elhajított szeméttel, a menő szaltó a természetbe kidobott gumiabroncsokkal, a könnyed emelés a műanyagokkal teli vízben, vagy éppen a légies ugrás a szmogban.

Ezzel párhuzamban a PTE környezetvédelmi törekvései is a tánc és az akrobatika eszközeivel jelennek meg a kampány másik részében, rámutatva, hogy lehet másként is. A Pécsi Tudományegyetem számtalan kezdeményezéssel igyekszik tenni a tisztább, élhetőbb jövőért, melyek közül a lehető legtöbbet próbálják bemutatni az ezeket ábrázoló fotók, mindezt természetesen zöld tánclépésekkel haladva.

A képeket a PTE Táncegyüttes facebook és instagram oldalain követhetik nyomon az elkövetkező hetekben.