Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Pumpapályával bővül a tüskésréti sportkomplexum

Pumpapályával bővül a tüskésréti sportkomplexum

Újabb sportág szerelmeseit csábítja majd a Tüskésréti tó és közvetlen környéke. A Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. egy felnőtt és egy gyermek pumpapályával (pumptrack) kedveskedik a kétkerekű sportot űzőknek.

Május 25-én, szerdán a terület kijelölésével megkezdődött a Tüskésréti tó tőszomszédságában egy felnőtt és egy gyermek pályát is magába foglaló pumpapark építése. A fejlesztést a helyszínen Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János és a terület önkormányzati képviselője, Csaba István mutatták be.

A park építésére, a „2021. évi Országos Bringapark Program Pumpapálya építése Pécs Tüskésréten” projektre 20 millió forint támogatást nyert a PSN Zrt. A projekt eredetileg tervezett összköltsége 45 millió forint volt, de egyebek mellett az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt a kész pálya mintegy 60 millió forintos értéket képvisel majd. A különbözet azonban nem a pécsi adófizetőket terheli, azt támogató cégek és szervezetek hozzájárulásából fedezi a PSN Zrt.

Maga a pálya a kerékpársportok kedvelői közül is elsősorban a downhill, a cyclo-cross, és a mountain bike szakágakban érintetteknek lesz majd ideális edző- és versenyhelyszín. Ám természetesen a pályák bárki számára ingyen és korlátozás nélkül használhatók lesznek.

A pumpapark teljes területe meghaladja a 2100 négyzetmétert, az építkezés a tervek szerint mintegy másfél hónapot vesz igénybe.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata