announcement
Pécsi útfelújítások 2023Megnézem
Advent 2023Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Roncsautók helyén parkoló

Roncsautók helyén parkoló

Folyamatos a gazdátlanul magukra hagyott autók elszállítása a pécsi parkolókból. A Közterület-felügyelet csak júliusban 20 roncsautót vitetett el, ezzel szabadítva fel parkolóhelyet a sűrűn lakott városrészekben, így például Uránvárosban és Kertvárosban.

Csontváry Kosztka Tivadar utca, Maléter Pál út, Eszék utca, Kőrösi Csoma Sándor utca, Ajtósi Dürer utca, Semmelweis Ignác utca – néhány azok közül a helyszínek közül, ahol gazdátlan gépkocsik hosszú ideig foglalták a parkolóhelyeket Pécsett. Több más mellett ezekről a helyszínekről is a Közterület-felügyelet munkatársai szállíttatták el a roncsokat, júliusban összesen 20 darabot.

Hasonló mennyiségű roncsautót terveznek elvinni augusztusban is a közterületi parkolókból. Ezzel nemcsak a városképet romboló látványt szüntetik meg, hanem parkolóhelyeket is szabadítanak fel, így javítva a sűrűn lakott városrészek parkolási helyzetén.

Ha az elhagyott autók nem tilosban parkolnak, akkor néhány hónap türelmi idő és a tulajdonos többszöri felszólítása után lépnünk kell, és el kell vitetnünk az elhagyott járműveket. Az így elszállított autók esetében pénzbírságot nem szabunk ki a tulajdonosokra, de az elszállítás és a tárolás költségét nekik kell megfizetni. Ez félévnyi tárolás esetén meghaladhatja a 250 ezer forintot. Fél év után a roncstelepet üzemeltető vállalkozó, a tulajdonos előzetes értesítését követően, értékesítheti, vagy egyéb módon hasznosíthatja a járműveket – foglalta össze Schranz Richárd, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata